Sulje mainos tästä

Olkapää paikalle ja menoksi

12.09.2018 - Enduro
Eemil Helander on mukana myös Suomen nuorten maajoukkueessa Six Days Endurossa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Eemil Helanderin olkapää lähti sijoiltaan lauantaina Petäjäveden SM-endurossa. Nyt nuorukainen valmistautuu EM-sarjan päätöskisaan Puolassa.
Eemil Helander johti E1-luokkaa viime lauantaina Petäjävedellä 26 sekunnin turvin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kaikki näytti hyvältä ja Helander oli hyvää vauhtia ajamassa kohti uransa ensimmäistä SM-voittoa. Mutta valitettavasti Helanderin matka katkesi ennen nelospätkää olleella siirtymällä, jossa hän kaatui harmittoman oloisesti olkapää edellä maahan. Tuon kaatumisen seurauksena Helanderin olkapää lähti sijoiltaan.

- Yritin laittaa olkapäätä itse paikalleen metsässä, mutta en siinä onnistunut. Pohjolan Eemil pysähtyi myös auttamaan minua siinä, mutta emme saaneet edes yhdessä olkapäätä paikalle. Ja sen takia oli sitten pakko keskeyttää kisa, Helander kertoi.

Tilanteen jälkeen Yamaha-kuljettajan olkapäätä yritettiin laittaa paikalleen ambulanssissa, mutta myöskään ambulanssihenkilökunta ei siinä onnistunut ja Helander kiidätettiin Jyväskylän sairaalaan.

- Siellä olkapää saatiin viimein sitten paikalleen ja kivut helpottivat. Samalla olkapäästä otettiin röntgenkuva, eikä siinä näkynyt mitään.

Jo heti sunnuntaina Helanderin olkapää tuntui paremmalta ja hän päättikin lähteä mukaan tänä viikonloppuna ajettavaan Puolan EM-kisaan, joka on samalla sarjan päätöskilpailu.

- Testaan nyt olkapäätukea ja ajan sillä viikonloppuna, jos se vaan tuntuu hyvältä. Mutta muutenkin olkapää tuntuu yllättävän hyvältä ja olen luottavainen sen suhteen, Helander päätti.

Helander on valittu Antti Hännisen ja Roni Kytösen kanssa Suomen nuorten enduromaajoukkueeseen Chilessä ajettavaan Six Days Enduroon.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01