Sulje mainos tästä

Nuorten SM-kulta ratkeaa lauantaina

10.08.2017 - Enduro
Hugo Svärd johtaa tällä hetkellä SM-sarjaa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Enduron U20-luokan kauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan lauantaina Nummelassa. Samalla selviää myös Suomen Cup –sarjojen mestarit.
U20-luokan kauden neljäs ja samalla viimeinen kilpailu kaasutellaan perinteisen Nummelan Nostotalkoiden merkeissä. Kolmen osakilpailun jälkeen Hugo Svärd johtaa SM-sarjaa 15 pisteen erolla ennen Roni Kytöstä. Jämsäläistä ei kuitenkaan Nummelassa nähdä, sillä hän ajaa samaan aikaan Sveitsissä motocrossin EMX250-luokan EM-osakilpailussa.

Kolmantena sarjassa on tällä hetkellä Antti Ahtila, joka on 16 pisteen päässä Svärdistä. Sarjassa neljäntenä oleva Hermanni Haljala puolestaan loukkaantui viime viikonloppuna Saksassa, eikä pääse näin ollen lähtemään mitalijahtiin. Viidentenä sarjassa oleva Niklas Laankoski on 33 pisteen päässä Svärdistä, joten hänellä ei ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia mestaruuteen. Näin ollen mestaruus ratkaistaan Svärdin ja Ahtilan välillä.

V40-luokassa Mika Karma johtaa Suomen Cupia 14 pisteen erolla Tero Koskiseen ja Janne Mukkalaan, jotka ovat tasapistein kakkosena.

V50-luokassa sarjajohtoa pitää puolestaan hallussa Jyrki Savola. Kaj Tötterman ja Marko Saarinen on yhdeksän pistettä Savolan takana jaetulla kakkossijalla. Tötterman ei ole kuitenkaan Nummelaan ilmoittautunut, joten hänellä ei ole mahdollisuuksia cupin voittoon.

Naisten Cup typistyi tälle kaudelle kahden kilpailun mittaiseksi. Sanna Kärkkäinen voitti Hälvälässä ajetun ensimmäisen kisan, ennen Marita Nyqvistia ja Jennifer Siekkistä.

Pitkä kilpailu

Nummelassa kuljettajilla on edessä noin 70 kilometrin mittainen kierros, joka pitää sisällään kolme maastokoetta. A, B- ja V40-luokat kiertävät reitin kolmeen kertaan. C- ja V50 –luokkien kuljettajat saavat nautiskella reitistä kahden kierroksen verran ja V60- sekä naisten luokka 1-2 kierrosta.

Kilpailukeskus ja huolto sijaitsevat Pappilanpellon koululla, osoitteessa: Nietoinkuja 1.

Kilpailu käynnistyy klo 9:00 ja kärkikuljettajat saapuvat maaliin klo 14 jälkeen.

Reittiselostus

Ohessa kilpailun reittiselostus, ensimmäisten kuljettajien saapumisajat maastokokeille ja maastokokeiden osoitteet.

MK1 (Metsäkylä), pituus n. 4km
Perinteinen suomienskapätkä ja tuttu aiemmilta vuosilta. Hakkuuaukeaa hyvällä polulla, sekametsää, peltopyöritystä sekä vähän kivikkoa ja kalliota. Pääsääntöisesti jouhevaa ajoa. Tänä vuonna reitti on todella kuiva eikä mitään mutapaikkoja ole näköpiirissä. Lisäksi reitti kierretään siten että isommat mäet lasketaan alas. Paljon ajettu pätkä joten ei kisankaan aikana juuri enempää kulu.

Ensimmäiset kuljettajat: 9:10 / 10:55 / 12:40
Lähtö: Metsäkyläntie 173, Vihti (Lähtö vanhan navetan takana)
Maali: Metsäkyläntie 157, Vihti (Maali peltotiellä)

MK2 (Kypäristö), pituus n. 4km
Havumetsää, metsäautotietä, sekametsää sekä sekalaista suomienskaa (juuria ja pieniä kiviä). Nousuja ja laskuja, mutta ei mitään erityisen haastavaa. Tänä vuonna reitti ajetaan toiseen suuntaan kuin aiempina vuosina, joten haastavat mäet mennään alaspäin. Paljon mustikoita ja metsämansikoita, joten yleisölle on buffetti katettuna.

Ensimmäiset kuljettajat: 9:45 / 11:30 / 13:15
Lähtö: Vanha Porintie 1985, Vihti (Lähtö pellolta)
Maali: Kourlantie 117, Vihti (siirtymätulo tielle, maali n. 100m aiemmin yksityistien päässä)

MK3 (Lankila), pituus n. 7km
Niinikään aiemmilta vuosilta tuttu pätkä, tosin aika radikaalisti muutettuna. Nopeaa hiekkakangasta, helppoa kalliota, havumetsää, sekametsää sekä hiekkatietä. Kalliomäet mennään alaspäin. Yksi kosteampi oja, mutta siinäkin silta joten ei tarvitse nostella. Yksi hitaampi kivinen nousu, mutta tämäkin loiva joten ajamalla pääsee vaikka välillä vähän lepäilisikin. Pieni hiekkakuoppakin mahtuu pätkälle. Mukavasti korkeuseroja ja parikin kukkulaa joiden päältä voi ihastella maisemia.

Ensimmäiset kuljettajat: 10:10 / 11:55 / 13:40
Lähtö: Pöylintie 317, Vihti (Vanha bussipysäkki kuolleen puun vieressä)
Maali: Kehätie 1020, Vihti (Maali metsässä Karting -radan itäpuolella)

Kilpailun reittikartta:
https://nummelanmoottorikerho-fi-bin.directo.fi/@Bin/7e7fe1b91ec60a4196025343de65f83f/1502272539/application/pdf/257453/NMK_nostotalkoot_XXIII_reittikartta_nuolilla.pdf

Kilpailun lähtöluettelo:
http://fin-enduro.com/nmk/

Siirtymillä haastetta

Vaikka itse maastokokeilta ei upotuspaikkoja löydy, niin perinteinen Hovin maastosiirtymä saattaa sisältää sellaisia (MK2 ja MK3 välillä). Viime päivien sateet ovat pitäneet huolen siitä että todennäköisesti tullaan saamaan nimensä mukaiset Nostotalkoot.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01