Sulje mainos tästä

MM-arvo pois Päitsiltä

07.09.2018 - Enduro
Päijänteen ympäriajo ei tule olemaan ensi vuonna MM-osakilpailu.
FIM:n endurokomissio piti viime viikonloppuna palaverin, jossa käsiteltiin myös enduron MM-sarjan osakilpailuja kaudelle 2019. Päijänteen Ympäriajo on kuulunut MM-sarjaan viimeisen kahden vuoden ajan ja kilpailulla on sopimus sarjaan kuulumisesta myös kahden seuraavan vuoden ajan. Sopimuskumppaneina tässä ovat Helsingin Moottorikerho ja MM-sarjan promoottori ABC Communication.

FIM:n endurokomissio ei tietojemme mukaan kuitenkaan halua tuoda MM-sarjaa enää Päijänteen Ympäriajoon, koska kokee sen olevan ulkomaalaisille kuljettajille liian vaikea ja kallis. Näin se teki päätöksen, että Päitsi ei ole enää MM-osakilpailu, huolimatta HMK:n ja MM-sarjan promoottorin välisestä sopimuksesta.

- Näin tämä asia meille alkuviikosta kerrottiin ja sen mukaan täytyy mennä. Tässä tapauksessa sopimuksella ei ole mitään merkitystä. Päitsiä tämä ei tietenkään vaaranna, vaan nyt tulemme tekemään kilpailun pelkästään suomalaisille kuljettajille, eikä meidän tarvitse miettiä siinä MM-kuljettajia, HMK:n Mauri Penttinen kertoi.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Jakke, 08.09.2018, 11:54
Ihan ymmärrettävä juttu. Ollut aika erikoinen yksittäinen osakilpailu MM-sarjaan ja siinä oli muutamia ihmetystä herättäviä yksityiskohtia:

1. Yksi talvispooriosakilpailu ei oikein sovi mitenkään MM-sarjaan, jossa suurin osa kuljettajista ei treenaa lumessa ja pohjoismaisilla kuskeilla on luonnollisesti kohtuuton etulyöntiasema. Jos talvikilpailuja olisi useampia, niin sitten olisi varmaan eri juttu, kun kaikkien kannattaisi niitä silloin treenatakin.

2. Asiaa tasapuolistaisi se, että edes pätkät olisivat aurattuja, jolloin ajo ei poikkeasisi niin paljon ja lähtökohdat olisi tasapuolisempia. Mutta se sitten olisi jotain muuta kuin Päitsi. Silloin ehkä yksikin talviosakilpailu voisi kuulua MM-sarjaan.

3. On myös erikoista, että MM-sarjassa jaetaan pisteitä sarjaa kiertämättömille kuljettajille. Näin ollen Päitsillä kärkikahinoihin kiilaa sarjan ulkopuolisia kuljettajia, jotka pudottavat etelän miehet alemmille pistesijoille. Näin ollen suomalaiset MM-titteleistä taistelevat saavat kohtuuttoman etulyöntiaseman kauden alkuun. Tätäkin tasapuolistaisi se, että MM-pisteitä jaettaisiin vain sarjaa kirtäville kuljettajille.

Ainakin näiden syiden takia en sinänsä ihmettele, että näin on nyt käynyt. Epäreilulta osakilpailulta se on tuntunut suurinta osaa MM-sarjan kuljettajista kohtaan.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01