Sulje mainos tästä

Mielenkiintoinen SM-avaus

09.02.2019 - Enduro
Mika Tamminen otti E3-luokan korkeimmat SM-pisteet ja oli samalla yleiskilpailun toinen.
Kuva: Jani Hovi
Mallusjoella jaettiin tänään SM-pisteitä neljässä luokassa.
Enduron SM-sarja pyörähti käyntiin tänään Mallusjoella, vaativissa merkeissä. Pitkä ja raskas kilpailu laittoi kuljettajat koville ja erot venähtivätkin suuriksi. SM-pisteitä jaettiin neljässä luokassa, kun yleisten SM-luokkien lisäksi myös U20-luokan SM-sarja käynnistyi.

E1-luokassa päivän nimi oli Husqvarna-kuljettaja Antti Hänninen, joka voitti luokan reilun kahden minuutin erolla. Sairasteluista kärsinyt viime vuoden mestari aloitti näin ollen kauden loistavasti ja oli myös itse tyytyväinen päiväänsä. Luokan toisesta sijasta käytiin taistelua Kytönen Motosport-tiimikaverusten Peetu Juupaluoman ja Roni Kytösen välillä. Juupaluoma pamautti luokkapohjat kisan viimeisellä maastokokeelle ja oli tuolla pätkällä yli puoli minuuttia Kytöstä nopeampi, ottaen toisen sijan itselleen lopulta 12 sekunnin erolla Kytöseen. Joni Kaivolainen oli neljäs ja Eemil Helander viides.


Antti Hänninen

E2-luokassa TM-kuljettaja Eemil Pohjola oli täysin ylivoimainen, ottaen voiton yli 11 minuutin erolla. Toiseksi kaasutteli toista kertaa 200-kuutioisen Betan ohjaimissa ollut konkari Riku Riiheläinen. Jani Salonen ajoi uransa parhaan kilpailun ja KTM-kuljettaja oli luokan kolmas. Mika Kaseva oli neljäs ja Jussi Arvaja viides.


Riku Riiheläinen

E3-luokan voitosta käytiin mahtava kamppailu Mika Tammisen ja Henri Himmasen välillä. Kaksikko ajoi koko päivän ajan tasaisia aikoja ja maalissa Husqvarna-kuljettaja Tammisen voittomarginaali oli kaksi sekuntia. KTM:n ohjaimiin siirtynyt Himmanen jäi näin ollen kakkoseksi, mutta mies oli tyytyväinen kuitenkin päiväänsä. KTM-kuljettaja Aleksi Jukola oli luokan kolmas ja viime vuoden mestari oli pettynyt päiväänsä. Antti Hellsten ajoi neljänneksi ja Teemu Lehtimäki viidenneksi.


Henri Himmanen

U20-luokan SM-kisa oli Peetu Juupaluoman näytöstä. Vanhempi Juupaluoman veljeksi voitti luokan lähes 10 minuutin erolla toiseksi ajaneeseen TM-kuljettaja Eetu Puhakaiseen nähden. Peetun veli ja myös Kytönen Motosport-tiimissä ajava Pyry Juupaluoma oli kolmas. Puolestaan Eetun veli Samuli Puhakainen oli luokan neljäs ja Lukas Kuhmonen viides.


Peetu Juupaluoma

B-luokissa luokkavoittoihin ajoivat Pyry Juupaluoma (B1), Jari Rekola (B2) ja Jyri Laine (B3). C-luokissa puolestaan voitot ottivat Jyri Laine (C1), Kimmo Tielinen (C2) ja Juha Kauranen (C3). Tielinen ja Kauranen nousivat samalla B-luokkaan. V40-luokan ykkönen oli Tero Häkkinen, V50-luokassa puolestaan Karri Tikkanen ja V60-luokassa Hannu Kormano.

Täydelliset tulokset:
http://www.kalkku.fi/tulokset/me-racing19/

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01