Sulje mainos tästä

Maailmanmestari lopettaa: "Luokkajako tappaa MM-sarjan"

19.07.2017 - Enduro
Matthew Phillips päättää uransa MM-sarjassa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Enduron maailmanmestari Matthew Phillips lopettaa uransa enduron MM-sarjassa tämän kauden jälkeen.
Ystävämme Enduro21.com -sivustolla kertovat Phillipsin vahvistaneen pitkään huhutun asian. Viisi vuotta MM-sarjassa ajanut päättää uransa MM-sarjassa ja suuntaa takaisin Australiaan. Siellä Phillips jatkaa uraansa paikallisessa mestaruussarjassa.

- Päätös ei ollut helppo, mutta minun oli pakko tehdä. Tämä on minun viides vuoteni kun asun Italiassa ja ajan MM-sarjassa. Sinä aikana olen voittanut neljä mestaruutta. Olen tyytyväinen suorituksiini ja olen iloinen siitä, että olen saanut työskennellä kahden sarjan parhaan tiimin kanssa, Phillips kertoo Enduro21 -sivuston haastattelussa.

Phillipsin päätökseen vaikutti aika, jonka hän joutui viettämään poissa perheensä luota, mutta myös EnduroGP-sarja itsessään.

- Uusi luokkajärjestelmä tappaa MM-sarjan, eikä se ole herättänyt yhtään lisää kiinnostusta yleisön parissa. Tiimipaikkoja on koko ajan vähemmän ja vähemmän. Kun tulin MM-sarjaan vuonna 2013 oli sarja mahtava. Hienoja kisapaikkoja, jännittäviä kilpailuja, paljon tiimejä ja kuljettajia. Siitä eteenpäin kaikki on vaan pienentynyt ja pienentynyt. Vaikka neljään vuoteen on mahtunut hienoja kisoja, niin varikolla sitä ei näe. Sarjaa pitäisi viedä ihmisten eteen ja ottaa heidät mukaan toimintaan. Tällä tarkoitan sitä, että paikallisten kerhojen täytyy saada lisää rahaa kilpailujen järjestämisestä ja paikallisilla kuljettajilla täytyy olla paremmat mahdollisuudet osallistua kilpailuihin, Phillips jatkoi.

Phillips jatkaa MM-sarjan loppuun CH Racing -tiimissä Shercon ohjaimissa.

Lisää aiheesta: www.enduro21.com

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut R.Kurki, 20.07.2017, 00:01
Kaksi piippuinen juttu tuo luokkien vähentäminen kahteen,parhaat menestyy,katsojia valitettasti Suomessa pelkästään lajiin vihkiytyneet pois lukien Päitsi ja ehkä jotkin MM-kilpailut,?R.Kurki0-)
Kirjoittanut Antti Hyökki, 20.07.2017, 11:39
Parhaat menestyy aina, luokkajaoista tai kuljettajien määrästä huolimatta.Ongelma on tämä sirkus-bordelli-yhdistelmä.Eli promoottorit ja rahantekemisen taito. Businessmiehet ei valitettavasti ymmärrä sitä, että rahalla saa kaikkea muuta paitsi katsojia. Harrastajat taas eivät ymmärrä, että Luongoa,Blanckhartia,Boccadolcea jne...kiinnosta pätkääkään katsooko tai ajaako kisoissa yhtään kukaan. Kunhan rahaa tulee jostain ja jollain tavalla. Onneksi näillä asioilla on usein jonkinlainen yhteys. Muuten me tavan pulliaiset ei nähtäisi enää kilpailun kilpailua jatkossa.

Ihan ensimmäiseksipitäisi ottaa laput silmiltä, ihan jokaisen lajien parissa olevan. Olen jo vuosia sanonut, että toiminta on useimmiten jostain jonne ei aurinko paista. Ja nyt sen saman toteaa taas yksi maailmanmestari, muistaakseni taannoin on lopettanut yksi jos toinenkin mestari, lähes samoista syistä.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01