Sulje mainos tästä

Maailmanmestari Kytönen yllätti monet nuoremmat kuskit

03.01.2019 - Enduro
Vesa Kytönen oli hyvässä vauhdissa Jämsässä.
Kuva: Jani Hovi
Enduron vuoden 1999 maailmanmestari Vesa Kytönen hyppäsi pyörän päälle Jämsän sarjaenduroissa ja näytti menemisen mallia monelle nuoremmalle kuljettajalle.
Jämsässä ajetaan perinteisesti kovatasoisia sarjaenduroita, eikä tämän vuoden avauskisa keskiviikkoiltana tehnyt poikkeusta. Paikalla oli koko Jämsän parhaimmisto ja pitkästä aikaa myös enduron 20 vuoden takainen maailmanmestari Vesa Kytönen. Omaa tiimiään pyörittävän Kytösen uuden ajoinnostuksen takana on varsin luonnollinen syy.

- Olen käynyt tässä hieman ajamassa, jotta pääsisi parempaan kuntoon ja saisi hieman kertynyttä painoa pois, Kytönen kertoi.

Jämsään on satanut viime päivien aikana runsaasti lunta, eikä Kytösen 450-kuutioinen nelitahtinen pyörä ollut helpoin mahdollinen ajopeli pehmeässä lumihangessa.

- Ajelin rauhassa sisälinjoja, enkä reuhannut turhaan. En kyllä jaksaisikaan reuhata, sillä nytkin olin jo jokaisen kierroksen puolessa välissä ihan matkustajana pyörän päällä, kun en vain jaksanut, Kytönen tunnusti.

Kaikesta huolimatta Kytösen vauhti oli varsin hyvää. Kahden ajetun kierroksen jälkeen Kytösellä oli kovempi kierrosaika kuin pojallaan Ronilla. Viimeisellä kierroksella Roni täräytti onnekseen kisan kovimman kierrosajan ja piti näin ollen perheen tämän hetken nopeimman kuljettajan valtikan itsellään. Kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa Vesa Kytönen oli lopulta kokonaiskilpailun kahdeksas ja ajoi kisan viidenneksi nopeimman kierrosajan. Hän jäi nopeimmalla kierrosajallaan kisaan voittoon ajaneelle Eemil Pohjolalle vain 26 sekuntia, Pohjolan kierrosajan ollessa 11:06.

- Mukavaahan tuo ajaminen oli, Kytönen nauroi.

Pohjola ajoi kilpailun voittoon uudella TM-pyörällään, joten hänen vauhtinsa vaikuttaa lupaavalta talven kilpailuja silmällä pitäen. Kisan kakkonen oli Mika Tamminen, joka nähtiin kilpailussa 300-kuutioisen Husqvarnan ohjaimissa. Tamminen jäi kokonaisajassa Pohjolalle reilun minuutin. Kisan nopeimman kierrosajan ajanut Roni Kytönen oli kokonaistuloksissa kolmas, jääden 1:39 Pohjolalle. Peetu Juupaluoma oli neljäs ja Pasi Tsutsunen viides.

Jämsän sarjaenduron tulokset:

http://j-smk.live.enymind.fi/live/#/276/2_1_2019_JSMK_Sarjaenduro_Jan_2_2019

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Kari.h, 04.01.2019, 07:21
Väpi luokassa V50 oikeesti???
Nuorimies?
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01