Sulje mainos tästä

Latostenmaa: ”Tämä on pirun hyvä pyörä”

05.02.2019 - Enduro
Teemu Latostenmaa oli hyvässä vauhdissa viikonloppuna Ohkolassa.
Kuva: Jani Hovi
Teemu Latostenmaa vaihtoi pyörämerkkiä tälle kaudelle. Beta tuntuu sopivan hyvin käteen ja tulosta syntyy. Kotiradallaan mies oli yleiskisan kolmas.
- Ajo kulki ihan rennosti koko ajan. Yritystä ehkä vähän puuttui, mutta ei tullut paljon virheitä. Toisella kierroksella tuli pikku lipat ja ajattelin, että Antti (Hellsten) pääsi ehkä vähän karkuun, mutta sain hyvin rytmin takaisin, niin ei eroa tullutkaan lisää. Pikku hiljaa aloin saada Anttia kiinni, ja ehkä Antilla selkäranka hiukan katkesi, kun sain vähän enemmän kiinni. Siinä alkoi olla myös kierroksella ohitettavien kanssa hiukan ongelmia kummallakin. Siinä tuli kolme ohitusta aivan putkeen, niin siinä meni varmaan molemmilla aikaa.

Sinulla oli aika hyvä lähtöpaikka Hellsteniin nähden. Pääsit näkemään hyvin hänen vauhtiaan?

- Se oli alun perin taktiikkanakin, että saisin vähän kiinni ja sekoitettua hiukan Antin rytmiä. Ajattelin, että olisin saanut hänet nopeammin kiinni, mutta jouduin taistelemaan aika kauan samalla erolla. Oli ihan hyvää kisaa.

Aika moni sanoi, että oli väsynyt. Miltä sinusta tuntui?

- Olisin voinut ajaa vaikka kuinka paljon. Kun näytettiin, että oli viimeinen kierros, niin luulin, että olisi vielä kolme kierrosta. Menivät niin laskut sekaisin siinä, kun seurasin sitä eroa Anttiin. Nyt on tehty aika paljon töitä syksyllä ja se alkaa näkyä vauhdissakin, että on menty parempaan suuntaan. Karkkilassakin olisi mennyt hyvin, mutta oli niin paljon ohjelmaa, että tulos oli sen takia vähän huono.

Tämä oli sinulle ikään kuin kotispooria. Kuinka paljon siitä on hyötyä, että on tuttu paikka?

- Onhan siitä tosi paljon. Toisaalta taas tuntui parilla ensimmäisellä kierroksella, että oli ihan erilaista, kun on tullut parikymmentä senttiä lisää lunta sen jälkeen, kun olen täällä viimeksi ajanut. Oli aivan erilaista, kun oli pusseja tosi paljon ja suorat menivät metrin eri paikasta kuin viimeksi. On siitä silti etua alusta loppuun asti.

Sinulla on nyt uusi pyörä, Beta. Kuinka paljon olet ehtinyt sillä ajaa?

- Olen ajanut nyt vajaat 40 tuntia joulukuun puolivälistä lähtien. Olen tykännyt tosi paljon. Alkuun kun tuli Petterin (Silvan) kanssa puhetta Betasta, niin ajattelin, että mikähän pyörä se on, mutta käydään nyt testaamassa. Sitten totesin, että tämähän on pirun hyvä pyörä. Mitä enemmän olen ajanut, niin sitä enemmän olen tykännyt. Ei ole yhtään ikävä oranssia pyörää. Ajoasento on jotenkin Betalla paljon parempi. Tapeilta kun ajaa, niin tuntuu, että ryhti pysyy paljon parempana ja sitä kautta ajokin pysyy parempana.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01