Sulje mainos tästä

Kytönen voittoon ja EM-sarjan johtoon Puolassa

14.09.2018 - Enduro
Roni Kytönen ajoi voittoon tänään Puolassa.
Kuva: Kari Salminen
Roni Kytönen nousi EM-sarjan johtoon tänään Puolassa.
Enduron EM-sarja huipentuu tänä viikonloppuna Puolassa ajettavaan kolmen päivän kilpailutapahtumaan. Tänään perjantaina Puolassa on ajettu ensimmäinen kilpailupäivä, joka oli täynnä draamaa. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen matkusti Puolaan EM-sarjan kakkospaikalla viisi pistettä italialaista Claudio Spanua perässä.

Puolassa ajettiin tänään yhdeksän erikoiskoetta, mutta ensimmäiseltä crossitestiltä ei otettu aikaa, kun järjestäjä oli muuttanut reittiä vielä viime hetkellä. Päivän kahden ensimmäisen pätkän jälkeen Kytönen oli luokassaan kolmantena vain vajaat kolme sekuntia johdossa ollut Ranskan Nathan Berediä perässä. Kolmannella pätkällä Bererd kaatui kuitenkin satuttaen itseään ja joutui keskeyttämään päivän. EM-sarjan pistejohtaja Spanu ja Kytönen jatkoivat sekunti taistelua, kunnes viidennellä pätkällä Kytönen teki 11 sekunnin eron ja saman pätkän jälkeen Spanun pyörään tuli tekninen vika. Italialaiset yrittivät vielä vilppiä ja vaihtaa pyörää kesken päivän, mutta eivät siinä onnistuneet. Tämän jälkeen Kytönen Motorsport kuljettaja ajoi selvään päivä voittoon ja nousi EM-sarjan kärkeen 15 pisteen turvin.

- Hyvä ja tasainen päivä. Muilla oli epäonnea ja piste ero on nyt aika selkeä, EM-sarjan uusi pistekärki Roni Kytönen kertoi.

U21-luokassa saatiin Kytösen lisäksi myös muuta suomalaistamenestystä, kun Peetu Juupaluoma oli luokan toinen ja Kosti Kirjavainen kolmas. Sanna Kärkkäinen voitti myös naistenluokan.

Lisää suomalaistunnelmia Puolasta tänään illalla.

Kytönen Motorsport tiedotus

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01