Sulje mainos tästä

Kytönen suosikkina kauden avaukseen

09.02.2018 - Enduro
Roni Kytösen talven harjoittelu on sujunut hyvin.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Roni Kytönen starttaa suurimpana suosikkina U20-luokan SM-avaukseen lauantaina.
Kolmen osakilpailun mittainen enduron U20-luokan SM-sarja pyörähtää käyntiin huomenna ME-Racingin isännöimänä Mallusjoella. Sarjasta on luvassa tänä vuonna kovatasoinen, sillä kaikki viime vuoden SM-mitalistit jatkavat sarjassa mukana. Ja kun huomioidaan se, että tästä kolmikosta viime vuoden mestari Hugo Svärd ja sarjakolmonen Roni Kytönen taistelevat tänä vuonna myös realistisesti EnduroY-luokan MM-mitaleista, tulee SM-sarja todellakin olemaan huipputasoinen.

Nuorten suosikit

Kauden avaukseen suurimpana ennakkosuosikkina lähtee Roni Kytönen. Kytönen Motorsport –tiimin nuorukainen otti enduron päälajikseen tälle vuodelle ja on harjoitellut ahkerasi talven aikana Espanjassa. Kytönen saapui Suomeen juuri ennen Karkkilan kilpailua, jossa hän ajoi lähes kylmiltään nastarenkailla yleiskilpailun toiseksi. Nyt Kytönen on päässyt harjoittelemaan parisen viikkoa lumella ja oletettavaa on, että hänen vauhtinsa tulee olemaan huomattavasti parempaa kuin Karkkilassa. Vaikea onkin ennakkoon kuvitella, että nuorten luokassa kukaan pystyisi vastaamaan Kytösen vauhtiin.

Kytösen tiimikaveri Hugo Svärd on kärsinyt tammikuussa sairastelusta. Espanjan harjoitusleiri jäi sen takia Svärdiltä varsin vajaaksi, eikä valmistautuminen kauteen ole käynnistynyt parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt Svärd on terveenä ja haluaa varmasti haastaa Kytöstä. Ja kun kaikilla on myös tiedossa se, että Svärd on vahvimmillaan juuri talvella, saattaa hän siihen pystyäkin.

Viime vuonna SM-hopealle ajanut Antti Ahtila on ollut myös nopea kauden kahdessa ajamassaan kilpailussa. Yleiskilpailun voitto Ohkolasta ja kakkossija Hausjärveltä puhuvat jo pelkästään niiden puolesta. Ehkä pieni kysymysmerkki on se, miten RacingBike KTM-kuljettaja tottuu jälkeen 125-kuutioiseen pyörään ajettuaan talven muissa kilpailuissa 250-kuutioisella pyörällä.

Toni Toukola aloitti SM-sarjan viime vuonna verkkaisesti, mutta pääsi kauden lopussa hyvään vauhtiin ja oli viimeisessä kisassa toinen, joka nostikin hänet sarjan loppupisteissä neljänneksi. Toukola ei ole osallistunut talven kolmeen ensimmäiseen kansalliseen kilpailuun, joten hänen tämän hetkisestä vauhdista ei ole sen tarkempaa tietoa. Mutta mikäli viime vuoden lopun vauhti jatkuu, voidaan häntä pitää myös yhtenä mitalisuosikkina.

Viime kaudella SM-sarjassa kuudenneksi ajanut Niklas Laankoski taistelee varmasti tänäkin vuonna pääsystä viiden parhaan joukkoon ja samoin tekee Jämsän Hermanni Haljala.

Ramirent U20 SM-enduro käynnistyy Mallusjoelta lauantaina klo 10.

Lisätietoa lauantaina kilpailusta:
http://www.xracing.fi/enduro/uutiset/xracing-katsojaopas-ramirent-u20-sm-enduro-20180208/

Kommentit

Kirjoittanut mx17, 09.02.2018, 09:32
Oma veikkaukseni on, että Haljala tulee taistelemaan hyvänä päivänä vähintään podium sijasta ellei jopa voitosta. Muistetaan esim viime vuoden Päitsin sunnuntai jossa ajoi huomattavasti kovempaa vauhtia, kuin mainitut ennakkosuosikit. Toivottavasti merkin vaihdos tuonnut lisää vauhtia nuorelle kaverille
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01