Sulje mainos tästä

Koutonen: ”Reitit paremmassa kunnossa kuin vuosiin”

16.02.2018 - Enduro
Viimeksi vuonna 2013 oli kunnon luminen talvi.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Keskustelimme Päijänteen ympäriajon ratamestarin Jouni Koutosen kanssa MM-Päitsin reitin tilanteesta tällä hetkellä.
Useisiin vuosiin poikkeuksellisen luminen talvi on muokannut Päijänteen ympäriajon reitit todella hyvään kuntoon. Neljänä aiempana vuonna kilpailun ratamestari Jouni Koutonen on viettänyt unettomia öitä tähän aikaan vuodesta reitin huonoa kuntoa pohtien, mutta tänä vuonna Koutonen on nukkunut yönsä rauhallisesti.

- Reitti on nyt paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Etelän reitit ovat todella hyvässä kunnossa ja siitä hyvänä esimerkkinä on viime viikonloppuna Orimattilan seudulla ajettu kilpailu, jossa kaasuteltiin kahdella Päitsin pätkällä. Ne saivat kuljettajilta pääosin kiitosta kuntonsa puolesta. Sama tilanne on oikeastaan kaikilla sunnuntain pätkillä. Pohjoisemmassa tilanne on se, että siellä on luvassa paikoin syviäkin lumispooreja, jos olosuhteet jatkuvat tällaisena. Etenkin Päijänteen itäpuolella on runsaasti lunta. Kun sääennusteet näyttävät hyviltä myös lähiviikoille, niin luvassa on varmasti erittäin hyvät pätkät, Koutonen kertoo.

Golfkenttää kolmeen kertaan

Viime vuonna Päitsillä päästiin ajamaan ensimmäistä kertaa maastokoetta golfkentällä Vierumäellä. Tänä vuonna tuo maastokoe ajetaan kolmeen kertaan.

- Jouduimme tekemään vielä tässä loppuvaiheessa pienen muutoksen Vierumäen pätkien suhteen. Aluksi Vierumäen endurolenkki piti ajaa pätkänä lauantaina ja sunnuntaina aamulla, mutta kun pätkä toimii torstaina kuljettajien testilenkkinä, ei sitä voi ajaa kilpailussa. Niinpä golfkentän pätkä ajetaan Vierumäellä kolmeen kertaan. Lauantaina aamulla ja illalla, sekä sunnuntaina aamulla, Koutonen päätti.

Päijänteen ympäriajo kaasutellaan 17.-18.3.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut KTMelder, 16.02.2018, 11:50
Miten niin ei voi ajaa - sitä torstaina ajaneille kuljettajille vaan aikarankaistus niinkuin säännön mukaan kuuluu mennä. Jos Jämsässä Päitsi-kuskit ajaa nyt tulevana vkl Hassin ja Haapajoen niin eikö nekään ole kisassa mukana??
Kirjoittanut Jakke, 16.02.2018, 12:05
KTMelder, jaa että kilpailun testipätkä pitäisi olla sellainen, jota ei saa ajaa ilman aikarangaistusta? Mikäs järki siinä sitten olisi?
Kirjoittanut KTMelder, 16.02.2018, 15:00
Jätin epähuomiossa lauseesta "mutta kun pätkä toimii torstaina kuljettajien testilenkkinä" yhden ii:n lukematta niin siitä väärinkäsitys.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01