Sulje mainos tästä

Kotarin ruiskut julki

15.05.2017 - Enduro
2018 KTM 300 EXC TPI
KTM aloitti tänään Erzbergissä uusien enduropyörien lehdistöesittelyn. Huomio mallistossa kohdistuu luonnollisesti uusiin 2018 -mallisiin 250- ja 300 -kuutioisiin kaksitahtisiin ”ruiskuihin”.
Itävaltalaismerkki julkaisi tänään klo 20 virallisesti tiedot uusista enduromalleista. Samaan aikaan Euroopan lehdistön ensimmäinen ryhmä on Itävallassa tutustumassa pyöriin ja koeajamassa niitä tiistaina. Suomen ryhmä lähtee keskiviikkona Erzbergiin ja pääsee testaamaan pyöriä torstaina.

Uudessa enduromallistossa 250 EXC TPI - ja 300 EXC TPI -kaksitahtiset enduropyörät kiinnittävät kaikkien huomion. Pyörissä tulee olemaan uudenlainen TPI (Transfer Port Injection) - järjestelmä, jossa polttoaine suihkutetaan suoraan huuhtelukanaviin. TPI -järjestelmä korvaa perinteisen kaasuttimen. ”Ruiskun” ansiosta pyörät tulevat olemaan Euro4 -normit täyttäviä, joten ne tullaan saamaan sen puolesta myös rekisteriin.

Malleissa on myös tuorevoitelujärjestelmä, eli bensan sekaan ei tarvitse enää kaataa erikseen öljyä. Öljylle on oma säiliö, josta se annostellaan voiteluun. Säiliö riittää noin viiteen bensatankilliseen ja sillä on erillinen merkkivalo, joka ilmoittaa öljyn lisäys tarpeen.

Ruiskun myötä pyörien polttoaineen kulutus tulee putoamaan ja lisäksi pyörä on aina ”säädöissä”, eli kaasuttimien kanssa tapahtunut suuttimien vaihto on historiaa. Lisäksi tuorevoitelujärjestelmän ansiosta ei polttoaineen sekaan tarvitse mittailla enää öljyä, vaan järjestelmä annostelee itse öljyn ja homma helpottuu senkin puolesta.

TPI -mallit ovat maahantuojan mukaan noin 5% kalliimpia kuin vanhat kaasuttimella varustetut mallit.Koko mallistoa koskevia yhteisiä muutoksia ovat WP Xplor 48mm -keulan uudet ulkoputket, joilla jousitus muuttuu herkemmäksi. Lisäksi keulan perussäädöistä on tehty jäykemmät. Lisäksi koko mallistossa on uudet jäähdyttimen suojat, jotka puhdistuvat helpommin.

Tunnelmia pyörän ensitesteistä myöhemmin tällä viikolla.

2018 KTM enduromallisto on Suomen jälleenmyyjillä kesäkuun lopussa.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01