Sulje mainos tästä

Kokemus oli valttia

02.12.2017 - Enduro
Tapio Koivusaari voitti Jyrki Savolan ja Ari Mäkelän kanssa 2-luokan.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
1-luokan lisäksi Kärme Kustaalla taisteltiin myös muiden luokkien voitoista. Kokemus oli päivän sana monessa luokassa.
Business-luokassa reitille lähti 14 joukkuetta, joista 10 pääsi maaliin. Odotetusta LVI-Urakointi Paavola OY:n joukkue ajoi luokan voittoon lähes puolen tunnin erolla. Joukkueessa ajoivat Mika Kaseva, Jari Mattila ja Matti Seistola.

- Ekalla kierroksella ei ollut mitään pahempia upotuksia, mutta kyllä siinä tarvittiin parissa kohdassa joukkueen muita jäseniä nostoapuna. Ensimmäisellä kierroksella oli tarkoitus ajaa hieman kovempaa ja sitten nautiskella toinen kierros, jos johto olisi ollut jo iso. Mutta nyt ei tuloksia tiedetty kierroksen jälkeen. Hauskaa oli koko kisan ajan ja se oli tarkoituskin, Mattila kertoi.

Toiseksi luokassa ajoi DYNASET Hydraulics Areenan joukkue Reijo Karppinen, Mikko Leppänen ja Vesa Niskala.

- Alunperin ilmoitin joukkueen kisan pelkästään yksimiehisenä, kun en tiennyt saanko mukaani muita kuskeja. Kun luokan osallistumismaksulla tuetaan ISDE-joukkuetta, niin halusin olla siinä tukemisessa mukana. Sitten laitoin Facebookiin ilmoituksen, että etsin kahta joukkuekaveria ja puolessa tunnissa heidän löysinkin, joukkueen johtaja Karppinen kertoi.

Business-luokan kolmanneksi ajoi Pumppumies Puolivälin -joukkue Harri Leppälaakso, Veli-Matti Mäkinen ja Jukka Puoliväli.

- Hauskaa oli koko rahalla. Tulihan siellä pari kertaa nosteltuakin, Kytönen Motorsport -tiimiä pyörittävä Leppälaakso nauroi.

Kokemus auttoi myös muissa luokissa

2-luokassa mukaan lähti 21 joukkuetta, joista peräti 13 joutui jättämään leikin kesken. Luokan voittoon ajoi Hämeenlinnan Moottorikerhon joukkue Team Vetskut. Joukkueessa ajoivat Tapio Koivusaari, Ari Mäkelä ja Jyrki Savola.

- Reitti oli kyllä tänä vuonna aika haastava ja kierros tuntui kestävän todella kauan. Ja tietty siihen mahtui kyllä rutkasti ohjelmaa ja nostelua, mutta niin sitä taisi olla muillakin. Etenkin mäen alla ollut suo oli todella vaikea, eikä sitä oikein päässyt ajamalla, kymmenettä luokkavoittoa Kustaalla lähestyvä Savola kertoi.

Kymmenen minuuttia luokkavoittajille jäi joukkue nimeltä Upottajat. Joukkueessa ajoivat Hämeenlinnan Moottorikerhon toinen kolmikko Ville Anunti, Matti Nikander ja Mika Turunen. 13 minuuttia kakkossijasta jäi joukkue nimeltä Humanistit. Joukkueessa ajoivat, aamulla ennen kilpailua suolla ajolinjoja etsineet Tom Nordman, sekä Riku ja Jere Ruokolahti.

3-luokassa matkaan lähti 15 joukkuetta ja maaliin heistä pääsi vain kuusi sitkeitä kolmikkoa. Voittoon ajoi joukkue Suonenvetomiehet, jossa kaasuttelivat Sakari Norokorpi, Juha Pelttari ja Ville Sirkka. Jyri Laine, Tuomo Oksanen ja Lasse Solkio muodostivat joukkueen nimeltä Kuuhullut ja olivatkin luokan kakkosia. KaMoKen 50+ -joukkue ajoi vankan kokemuksen turvin luokan kolmanneksi. Joukkueeseen kuuluivat Jorma Kakko, Pekka Kulju ja Janne Tammi.

Army-luokassa matkaan lähti yksi joukkue ja he ajoivat myös kisan maaliin. Joukkueen muodostivat Olli Järvinen, Max Koivula ja Samu Lehtinen.

Naisten luokassa ja Classic -luokassa reitillä lähti molemmissa yksi joukkue. Valitettavasti leikki jäi kesken molemmilla joukkueilla.

Täydelliset tulokset:
https://www.fin-enduro.com/tulokset/hlmk17/

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01