Sulje mainos tästä

Ketkä vievät mestaruudet?

07.11.2018 - Enduro
USA on Ranskan ohella yksi suurimmista suosikeista Sixillä.
Kuva: Jonty Edmunds
Six Days Enduro käynnistyy ensi maanantaina Chilessä. Mitkä maat ovat ennakkoon vahvimmin kiinni mitaleissa?
Yli 400 kuljettajaa 25 maasta starttaa ensi maanantaina käynnistyvään Six Days Enduroon. Kilpailua isännöi tänä vuonna Eteläisen Tyynenmeren rannassa sijaitseva Viña del Marin kaupunki Chilessä. Järjestyksessään 93:s kilpailu kerää lähtöviivalle jälleen enduromaailman huippukuljettajat ja samaan aikaan myös todella ison joukon harrastajia, jotka lähtevät kerhojoukkueissa mukaan kisaan.

Ranska vs. Italia

Aikuisten maajoukkueiden puolella kisassa on neljä huippujoukkuetta. Viime vuonna voittoon ajanut Ranska saa jalkeille todella kovan nelikon ja se lähtee tosissaan puolustamaan mestaruutta. Loic Larrieu, Thomas Dubost, Christophe Charlier ja Christophe Nambotin muodostavat tänä vuonna Ranskan joukkueen. Viime vuosien aikana rytinällä enduromaailman kärkeen noussut USA on myös ennakkoon Ranskan ohella kovin voittajasuosikki. Antti Kallosen johtamassa joukkueessa ajavat Ryan Sipes, Taylor Robert, Stewart Baylor ja Zach Bell. Joukkue heikkeni hieman aivan viime metreillä, kun GNCC-mestari Kailub Russell joutui jäämään loukkaantumisen vuoksi kisasta sivuun, mutta häntä paikkaava Baylor on myös kokenut ja nopea kuljettaja. Motocrossradoilta tuttu Bell on USA:n joukkueen ensikertalainen ja hänen suorituksensa saattaakin olla ratkaisevassa asemassa mestaruutta ajatellen.

Edellisen kerran kilpailu kaasuteltiin Chilessä vuonna 2007 ja silloin voittoon ajoi Italia. Myös tänä vuonna se saa hyvän joukkueen kisaan. Joukkueen ykköstykki on luonnollisesti Alex Salvini ja hänen kanssaan joukkueessa ajavat Thomas Oldrati, Davide Guarneri ja reilu viikko sitten Amerikan WORCS-sarjan mestaruuden voittanut Giacomo Redondi. Myös Australia mielii varmasti mukaan mestaruustaisteluun joukkueella Daniel Milner, Daniel Sanders, Lyndon Snodgrass ja Josh Strang.

Ennakkoon ajatellen Ranska ja USA tulevat taistelemaan mestaruudesta, ja pronssin kohtalo ratkaistaan Italian ja Australian välillä.

Italia suuri suosikki

Nuorten puolella kisa on tasaisempi kuin aikuisten osalta ja moni maa saa jalkeille hyvän joukkueen. Yksi maa erottuu kuitenkin etukäteisveikkailuissa muista. Italia saa jalkeille joukkueen (Andrea Verona, Davide Soreca ja Matteo Cavallo), joka ilman ongelmia ajanee mestaruuteen. Cavallo voitti tänä vuonna EJ-luokan maailmanmestaruuden ja Verona oli sarjan kakkonen. Loukkaantumisen takia muutaman kisapäivän väliin jättänyt Soreca oli sarjassa kuudes, joten muut saavat tehdä kovan työn, mikäli vievät mestaruuden Italialta.

Kovimman haasteen Italialle antanevat Ranska (Hugo Blanjoue, David Abgrall ja Theo Espinasse), USA (Josh Toth, Ben Kelley ja Grant Baylor), Australia (Fraser Higlett, Tom Mason ja Andrew Wilksch) sekä myös isäntämaa Chile, joka saa niin ikään jalkeille kovan joukkueen(Ruy Barbosa, Esteban Lanz ja Diego Herrera). Suomen kolmikko Roni Kytönen, Eemil Helander ja Antti Hänninen mielivät myös mitaleille. Tosiasia on kuitenkin se, että ennakkoon ajatellen Suomen edellä on monta nopeampaa joukkuetta ja kuljettajiemme on onnistuttava täydellisesti, mikäli Suomi jatkaa mitalikannassa.

Naisissa tasainen kolmikko

Naisten puolella kisasta on tulossa myös mielenkiintoinen. Austalia (Tayla Jones, Jessica Gardiner ja Mackenzie Tricker), Ranska (Valerie Roche, Audrey Rossat ja Livia Lancelot) sekä USA (Rebecca Sheets, Tarah Gieger ja Brandy Richards) ovat kolme suurinta suosikkia. Yhteensä kahdeksan naisten maajoukkuetta lähtee kisaan mukaan.

Suomelta on Chilessä mukana nuorten maajoukkueen lisäksi yksi kerhojoukkue, jossa ajavat Reijo Karppinen ja Jukka Pylväs.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01