Sulje mainos tästä

Karma, Savola ja Kärkkäinen mestareiksi

12.08.2017 - Enduro
Mika Karman menoa Nummelassa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Nummelassa ratkaistiin tänään myös veteraanien ja naisten Suomen Cup -voittajat.
V40-luokassa Mika Karma lähti kauden päätökseen turvallisessa johtoasemassa. Hieman hankaluutta Karman valmistautumiseen toi Sipoon crossin countryn jälkeen tullut olkapäävamma, joka piti Karman pois pyörän päältä useamman viikon ajan. Päivä alkoi Karman osalta kakkossijalla ja sama tahti jatkui melkein koko päivän ajan. Kun yhdeksän maastokoetta oli ajettu, oli Karman sijoitus toinen ja riitti tuomaan hänelle luokan Suomen Cupin voiton.

- Kolme kertaa kaaduin päivän aikana ja siinä tietysti hukkui aikaa. Kun ajotunteja oli takana niin vähän ennen tätä päivää, niin sen takia oli ehkä hieman jännitystä. Mutta hyvinhän päivä sujui, Karma kertoi.

Päivän voittoon ajoi Tero Koskinen, joka sijoittui samalla Suomen Cupissa toiseksi. Päivän kolmas oli Janne Mukkala, joka nappasi samalla loppupisteissä kolmannen sijan.

Savola ykkönen

V50-luokassa Jyrki Savola lähti kauden päätökseen ykkössijalta. Aamun ensimmäisellä pätkällä Timo Soanjärvi ajoi seitsemän sekunnin pohjat, mutta Savola iski takaisin ja otti kaksi seuraavaa maastokoetta nimiinsä. Toisen kierroksen ensimmäisellä pätkällä Soanjärvi oli jälleen nopeampi kaksikosta, mutta kaksi seuraavaa maastokoetta sujuivat jälleen Savolan tahdissa. Maalissa hattulalaisen voittomarginaali oli 25 sekuntia. Soanjärvi oli toinen ja Jussi Tuomisto kolmas.

Näin Savola kruunattiin luokan mestariksi 21 pisteen marginaalilla ennen Soanjärveä. Marko Saarinen oli kolmas, tasapistein Soanjärven kanssa.

- Perinteisesti tuollainen ”suomimantsa” sopii minulle hyvin. Kolme kertaa olin nurin, mutta muuten meni kaikki hyvin. Olin täällä 29 vuotta sitten ensimmäistä kertaa ja nyt tuli uran ensimmäinen sarjavoitto, Savola naureskeli.

Kärkkäinen suvereeni voittaja

Naisten Suomen Cup kutistui kahden osakilpailun mittaiseksi. V50-luokan tapaan naiset ajoivat tänään Nummelassa kuusi maastokoetta ja Sanna Kärkkäinen kuittasi niillä jokaisella nopeimman ajan. Kärkkäisen voittomarginaali maalissa oli 2:18 ennen Marita Nyqvistiä. Jennifer Siekkinen oli luokan kolmas.

- Yllättävän hyvin sujui koko päivä. Ensimmäinen pätkä tuli hieman silmille, kun kivikko oli niin liukasta. Pikkuhiljaa sitten siihen tottui päivän aikana. Kisan aikana sykkeet taas nousivat todella korkeiksi, joten vieläkään en ole tervehtynyt ylikunnosta, Kärkkäinen kertoi.

Kärkkäinen otti naisten cupin voiton näin ollen täysin pistein. Nyqvist oli toinen ja Siekkinen kolmas.

Himmanen yleiskisan ykkönen

Arvosarjojen lisäksi Nummelassa ajettiin myös kansalliset luokat. Yleiskilpailun ja A3-luokan voittoon ajoi Henri Himmanen. A1-luokan ykkönen oli puolestaan U20-luokankin voittanut Antti Ahtila. Juha-Pekka Tirkkonen oli A2-luokan ykkönen.

B-luokissa Janne Ihalainen (B1), Ville Jaronen (B2) ja Ville Terälä (B3) ottivat luokkavoitot. Samalla Ihalainen, Jaronen sekä Eetu ja Samuli Puhakainen saivat nousupisteensä täyteen A-luokkaan.

C-luokissa voitot ottivat Joni Mäenpää (C1), Kimmo Mylly (C2) ja Ville Venäläinen (C3). B-luokkaan kisasta nousivat Mäenpää ja C1-luokan kakkonen Masi Taivainen.

V60-luokassa oli mukana yksi kuljettaja, kun endurolegenda Reijo Kivelä lähti kisaan mukaan. Kivelä kaasuttelikin maaliin ja otti näin ollen voiton.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01