Sulje mainos tästä

Kärkkäinen voitti jälleen

15.04.2018 - Enduro
Suomalaiset ottivat useamman podiumpaikan myös Italian EM-enduron toisena kisapäivänä.
Kuva: SE-Team
Enduron EM-sarjan toinen kisapäivä tarjosi suomalaisille useita podiumpaikkoja. Sanna Kärkkäinen otti jälleen voiton, Roni Kytöselle sekä Mika Paavolalle kakkossijat ja Juha Puotsaarelle kolmossija.
Sunnuntain sääennusteen takia kilpailun tuomaristo päätti lyhentää päivää kierrroksen verran, eli nyt kilpailijoilla oli ajettavanaan kolme kierrosta. Sadetta ei kuitenkaan saatu kuin sen verran, että voidaan sanoa hetken aikaa sataneen.

Juniorien U21-luokassa voitosta taisteltiin tiukasti alusta lähtien. Ensimmäisen maastokokeen vei nimiinsä avauspäivän kakkonen, Nathan Bererd. Toisella maastokokeella nopein oli avauspäivän voittanut Claudio Spanu. Kolmas maastokoe kirjattiin puolestaan Roni Kytösen nimiin. Kun avauskierros oli takana, johti Kytönen luokkaa. Erot olivat kuitenkin äärettömän pieniä. Toisena ollut Spanu oli vain reilun puolen sekunnin päässä. Bererd oli jäänyt kärkikaksikosta reilut kahdeksan sekuntia.

Tiukkana jatkui kärkitaistelu myös toisella kierroksella. Kytönen jatkoi edelleen johdossa, mutta ero toisena ajavaan Spanuun ei ollut kasvanut kuin vajaaseen sekuntiin. Bererd oli sen sijaan jäänyt kärkikaksikosta jo 18 sekunnin päähän.

Viimeisellä kierroksella Kytönen puristi crossitestillä eron Spanuun jo reiluun kolmeen sekuntiin, mutta Spanu vastasi heti seuraavalla endurotestillä täräyttämällä hurjat, lähes 12 sekunnin pohjat ennen Kytöstä ja se oli kisan ratkaisu. Viimeisenä ajetulla lyhyellä extremetestillä ei enää ollut mahdollisuutta puristaa eroa kiinni ja näin Spanu kuittasi voiton 10 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Kytöstä. Kolmanneksi sijoittui Manolo Morettini.

Hugo Svärd oli tällä kertaa pykälää eilistä parempi, eli seitsemäs. Toni Toukola paransi selkeästi eilisestä ja oli nyt yhdeksäs. Kosti Kirjavainen ajoi sijalle 15 ja Peetu Juupaluoma sijalle 19. Hermanni Haljalan hyvin alkanut kisa koki kolauksen vaihdelaatikon ongelmien takia ja sijoitus maalissa oli 21. Lukas Kuhmonen oli 25:s ja Tino Nuuttinen 26:s.

Jukola neljänneksi

Juniorien E1-luokassa Thomas Dubost otti avauspäivän tapaan kärkipaikan jo ensimmäisestä maaastokokeesta lähtien ja johti kisaa avauskierroksen jälkeen runsaalla puolella minuutilla. Kakkospaikasta kisasivat Lari Jukola ja John Salomonsson. Jukola lähti toiselle kierrokselle vajaat kaksi sekunnin kymmenystä nopeampana. Eemil Helander oli avauskierroksen jälkeen seitsemäntenä.

Toisella kierroksella Dubost kasvatti johtonsa jo lähes minuuttiin. Lari Jukola joutui taipumaan kovassa ruotsalaispuristuksessa kakkospaikalta neljänneksi, kun sekä Salomonsson että Pontus Skog olivat hieman nopempia. Eroja ei kuitenkaan mitattu sekunneissa, sillä kolmantena ollut Skog oli vain neljä sadasosaa Jukolan edellä kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle. Eemil Helander jatkoi edelleen seitsemäntenä.

Kolmas kierros ei muuttanut kärjen järjestystä. Thomas Dubost vei voiton eiliseen malliin. Tällä kertaa voittomarginaali oli minuutin ja kymmenen sekuntia. John Salomonsson oli toinen ja maanmiehelleen sekunnin hävinnyt Pontus Skog kolmas. Lari Jukola joutui näin tyytymään neljänteen sijaan, 10 sekuntia kolmospaikasta. Eemil Helanderille kirjattiin tulosluettelossa seitsemäs sija.

Paavolalle kakkossija

Senior-luokassa kärkipaikan otti eiliseen tapaan Sebastian Krywult, perässään tiukka suomalaiskolmikko. Mika Paavola löysi hyvän vauhdin ja ajoi ensimmäisellä kierroksella yhden pohja-ajankin. Uudelle kierrokselle Paavola lähti kakkospaikalta, vajaat 15 sekuntia kärkimiehestä jääneenä. Kolmosena oli Juha Puotsaari, neljä sekuntia Paavolasta. Janne Mukkala piti hallussaan nelospaikkaa, eroa Puotsaareen oli vajaat kolme sekuntia.

Toinen kierros ei muutoksia järjestykseen tuonut, erot kuitenkin kasvoivat. Krywult puristi eron suomalaiskolmikkoon jo 39 sekuntiin. Myös Paavola alkoi varmistella kakkospaikkaa, sillä kolmantena ollut Puotsaari oli jäänyt 12 sekunnin päähän. Mukkala oli puolestaan vajaan viiden sekunnin päässä kolmospaikasta. Kierros oli kuitenkin vielä ajamatta.

Kolmas kierros ei podiumpaikkoihin vaikuttanut. Krywult otti toisen voittonsa, tällä kertaa reilun minuutin turvin. Kakkossijan otti viime kauden EM-kolmonen Mika Paavola, jolle kolmanneksi sijoittunut Juha Puotsaari hävisi vajaat 15 sekuntia. Nelospaikasta käytiin tiukka kisa Janne Mukkalan ja Sven Kiedrowskin välillä. Extremelle lähdettiin Mukkalan johtaessa neljällä sekunnin sadasosalla. Mukkala ajoi testin kakkoseksi ja kukisti saksalaisen runsaalla sekunnilla. Näin siis Mukkalalle eilisen tapaan nelossija. Santeri Enjala oli päivän kahdeksas, Arto Kallioinen kymmenes ja Pasi Lindroos kahdestoista.

Kärkkäinen hallitsi

Naisten luokassa Sanna Kärkkäinen jäi ensimmäisellä maastokokeella kärjelle sekunnin ja oli kolmas. Siitä sisuuntuneena Kärkkäinen täräytti seuraavalle endurotestille 23 sekunnin pohjat ja nousi selkeään johtoon. Avauskierroksen jälkeen johto oli puoli minuuttia ennen toisena ajavaa Nina Klinkiä. Jennifer Siekkinen jatkoi kisaa sijalta 10 ja Annamaria Karikuusi sijalta 12.

Toisella kierroksella Sanna Kärkkäisen dominointi jatkui. Pohjat kaikille kolmelle maastokokeelle tarkoitti runsaan minuutin johtoa ennen Nina Klinkiä. Jennifer Siekkinen oli edelleen kymmenentenä ja Annamaria Karikuusi nyt sijalla 13.

Kolmannella kierroksella Kärkkäinen jatkoi samaan malliin ja kuittasi kauden toisen voittonsa lähes kahden minuutin erolla ennen Nina Klinkiä. Päivän kolmonen oli Hanna Berzelius. Jennifer Siekkinen ajoi maaliin sijalla 10 ja Annamaria Karikuusi sijalla 12.

EM-sarja jatkuu toukokuun puolivälissä Romaniassa.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01