Sulje mainos tästä

Kärkkäinen voitti Italiassa

14.04.2018 - Enduro
Sanna Kärkkäinen otti voiton kauden avauskilpailusta.
Kuva: Kärkkäisen tiedotus
Enduron EM-sarjan avaus tuotti suomalaisille yhden voiton, kun Sanna Kärkkäinen ajoi maaliin naisten luokan ykkösenä.
Fabrianon kilpailusta tuli suunniteltua pidempi, kun järjestäjä päättikin ajattaa kilpailijoita neljä kierrosta alkujaan sunnitellun kolmen asemesta. Naisten luokkaa muutos ei kuitenkaan koskenut, joten naiset kiersivät reitin kolmesti. Tämä ei kuitenkaan Sanna Kärkkäistä haitannut. KTM-kuljettaja otti kärkipaikan jo ensimmäisellä maastokokeella ja jatkoi samaan malliin koko kisan ajan. Kärkkäinen ajoi pohjat kaikilla maastokokeilla ja otti voiton vajaan puolentoista minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Ruotsin Hanna Berzeliusta. Kolmanneksi sijoittui Ranskan Justin Martel. Jennifer Siekkinen ei oikein löytänyt vauhtia ja sijoitus oli yhdeksäs. Annamaria Karikuusen kisa meni puolestaan pilalle toisella maastokokeella italialaisen aidan kanssa painiessa. Aita irrotti otteensa vasta useamman minuutin väännön jälkeen ja maalissa Anskun sijoitus oli 14.

Kytönen taisteli

Juniorien U21-luokassa kotikisaansa ajanut Claudio Spanu oli odotetun vahva ja ajoi voittoon puolen minuutin marginaalilla. Kakkospaikasta käytiin tiukkaakin tiukempi kamppailu Nathan Bererdin ja Roni Kytösen välillä. Viimeiselle maastokokeelle kaksikko lähti vajaan kolmen sekunnin erolla ranskalaisen eduksi. Kytönen tiesi tilanteen ja lähti hakemaan tosissaan kakkossijaa. Kytönen olikin maastokokeen nopein, mutta kovaa ajoi myös Bererd ja otti kakkossijan 22 sadasosasekunnin turvin. Kytöselle siis kolmossija.

Muista suomalaisista Hugo Svärd oli kahdeksas, Hermanni Haljala yhdestoista, Kosti Kirjavainen kolmastoista, Toni Toukola neljästoista ja Peetu Juupaluoma kuudestoista. Tino Nuuttinen löytyy sijalta 25 ja Lukas Kuhmonen sijalta 27.

Juniorien E1-luokassa Ranskan Thomas Dubost hallitsi kisaa lähdöstä maaliin. Nopein aika kaikille maastokokeille toi voiton vajaan puolentoista minuutin marginaalilla. Toiseksi ajoi Ruotsin Pontus Skog. Kolmossijasta väänsivät Iso-Britannian Jay Thomas sekä Lari Jukola, joka starttasi viimeiselle maastokokeelle vajaan kolmen sekunnin takaa-ajoasemasta. Jukola pani kaiken peliin ja onnistui. Britti hävisi Jukolalle neljä ja puoli sekuntia ja näin Kytönen Motorsportin kuljettaja nousi hienosti kolmanneksi. Myös Eemil Helanderin kisa sujui aivan mukavasti ja avauspäivä päättyi kuudenteen sijaan.

Puotsaari toiseksi

Senior-luokassa Sebastian Krywult oli odotetun vahva. Puolalainen takoi yhtä lukuunottamatta pohjat kaikille maastokokeille ja piti kovan suomalaiskolmikon takanaan. Päivän kakkoseksi ajoi Juha Puotsaari, mutta eroa voittajaan tuli yli puolitoista minuuttia. Kolmossijasta taistelivat Mika Paavola ja Janne Mukkala. Paavola oli lopulta reilut kaksi ja puoli sekuntia kilpakumppaniian nopeampi. Mukkalalle siis nelossija. Muista suomalaisista Santeri Enjala oli kahdeksas, Pasi Lindroos neljästoista ja Arto Kallioinen kahdeskymmenes.


Santtu Enjala vaihtoi muiden tavoin uuden renkaan päivän päätteeksi.
Kuva: SE-Team


Huomenna kisataan jälleen EM-pisteistä, kisa käynnistyy klo 9:00 paikallista aikaa.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01