Sulje mainos tästä

Kärhän lenkki tulee taas

07.08.2017 - Enduro
Mäntsälässä kaasutellaan enduron seuraava SM-osakilpailu.
XXXIX Kärhän lenkki ajetaan Mäntsälän kunnan alueella 16.9.. Kilpailun järjestää Mäntsälän Moottorikerho. Kilpailukeskus sijaitsee Veturin teollisuusalueella, kuljetusliike Saarisen piha-alueilla. Kilpailupääyhteistyökumppaneina toimii Euromaster ja Ykkös-Mp. Kilpailureitin eteen on reittiryhmämme Markku Heleniuksen ja Ari Mellinin johdolla tehty valtavasti töitä. Olemme joutuneet tekemään paljon kompromisseja kilpailureitin ja maastokokeiden kanssa varmistaaksemme, että saisimme kilpailun sujumaan hyvin.

Kesän sääolot on vaikeuttaneet viljan valmistumista, joka taas estää paljolti peltojen käytön. Onneksemme olemme saaneet maanomistajien myötämielisellisellä asenteella vaihtoehtoisia reittejä heidän mailleen. Kilpailu on SM-osakilpailu, joka myös tuo yhden lisämausteen reitin suunnitteluun. Haluamme, että reitti olisi sopivan haastava, mutta samalla kilpailijoille mieleinen. Kuivaa kangas- maastoa en valitettavasti voi luvata. Reitiltä saattaa löytyä muutamia kosteikkoja, mutta olemme varmistaneet, että pohja on jokaisessa lammikossa. Pertti kärhä on joskus todennut, että ”pohjattomassa paikassa ei voi edes vesi pysyä”. Olemme tosiaan tehneet reitin kovalle pohjalle, jotta kilpailijoiden ei tarvitse pelätä reitin pohjan pettämistä.

Kilpailureitti on jaettu kahteen erilliseen lenkkiin. Molemmilla lenkeillä on kaksi maastokoetta.

SM-luokat ajavat seuraavasti: MK 1 ja 2-> huolto -> MK 3 ja 4 -> huolto -> MK 5 ja 6 -> huolto -> MK 7 ja 8 -> huolto -> MK 9 ja 10 -> maali.

Kilpailun kokonaispituus tulee näillä näkymin olemaan noin 240 km. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 09.01 ja maaliin häntä odotellaan noin klo 17.00, joten ajoaikaa on luvassa kilpailijoille riittävästi.

MK 1 ( noin 9 km ) Maastokoe on perinteinen suomi enduro pätkä ja useimmille kuljettajille osittain tuttu.
MK 2 ( noin 4.5 km ) Maastokoe sisältää peltoa, metsää ja lopussa mahdollisesti peltoa.
MK 3 ( noin 4 km ) Maastokoe sisältää motocrossrataa ja sen ympäristöä.
MK 4 ( noin 5 km ) Maastokoe sisältää peltoa, metsää ja lopussa mahdollisesti peltoa.

Lisäväriä kilpailuumme antaa Classic-luokka. Luokassa ajetaan ns. vanhoilla pyörillä. Luokka ajaa kaksi maastokoetta MK 1 ja MK 2 -> maaliin.

Lisäksi olemme ottaneet tarkoituksella K-luokan mukaan, johon voi osallistua vähemmän lajia harrastaneet kuljettajat.
Emme ole unohtaneet myöskään naisia. Mietimme pitkään, miten saisimme D-luokan mahtumaan kisaamme. Lopulta päädyimme siihen, että naiset ilmoittautuisivat rohkeasti luokittelun mukaiseen luokkaan. Vähemmän ajaneet joko C-luokkaan tai K-luokkaan oman ajotuntuman mukaan.

Kilpailun kotisivu on avattu ja sieltä voi käydä katsomassa lisäinfoa kisastamme www.karhanlenkki.fi

Kilpailun tiedotus

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01