Sulje mainos tästä

Kansainvälinen kenraaliharjoitus Jämsässä

10.03.2018 - Enduro
Eemil Pohjolan vauhti näyttää nousseen Riihimäen SM-enduron jälkeen.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Jämsän sarjaendurosta muodostui tänään todella kovatasoinen, kun paikalla oli Suomen kärjen lisäksi myös viisi MM-kuljettajaa ulkomailta.
Jämsässä nähdään perinteisesti kovatasoisia sarjaenduro kisoja, mutta tänään kilpailusta muodostui poikkeuksellisen kovatasoinen. Suomen kärkikuljettajista paikalla olivat Toni Eriksson, Eemil Pohjola, Lari ja Aleksi Jukola, Roni Kytönen ja Henry Olenius. Heidän lisäksi kisaan osallistui Päitsille valmistautuvat Matthew Phillips, Alex Salvini, Brad Freeman, Deny Phillippaerts ja Josh Gots.

Pohjola antoi muille muille myrskyvaroituksen Päitsille ja otti kisan voiton. Hyvin lumispooreissa viihtyvä Pohjola otti voiton lähes minuutin erolla ennen Aleksi Jukolaa. Eriksson oli kolmas, jääden puolisen minuuttia Jukolalle. Kytönen kaasutteli neljänneksi ja Lari Jukola viidenneksi.

Ulkomaalaisista päivän positiivisin suorittaja oli Freeman. Nuorten maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Freeman taisteli pitkään tasapäin Lari Jukolan kanssa viidennestä sijasta, mutta jäi lopussa seitsemänneksi häviten viidennen sijan kuudella sekunnilla. Phillippaerts oli 17. ja hävisi Pohjolalle reilun puolen tunnin mittaisessa kilpailussa 3:40. Salvini oli 18. jääden kuusi sekuntia Phillippaerstsille. Gotts jäi Pohjolalle yli viisi minuuttia ja oli 21. Phillips oli neljän ajetun kierroksen kuudentena, mutta lähti sen jälkeen jatkamaan harjoituksia toiselle ajopaikalle.

Ulkomaalaisten kuljettajien suorituksesta voidaan sanoa vielä muutama sana. Freeman oli ehdotun yllättäjä ja nuori britti on päässyt hyvin lumispoorin makuun. Samoin toista päivää lumella ajava Phillips oli hyvässä vauhdissa. Mutta vastaavasti Salvinin, Phillippaertsin ja Gottsin vauhti on vielä kaukana siitä, mitä sen tulisi olla viikon kuluttua Päitsillä.

Top 10

1. Eemil Pohjola 36:37
2. Aleksi Jukola +58
3. Toni Eriksson +1:32
4. Roni Kytönen +2:00
5. Lari Jukola +2:14
6. Henry Olenius +2:15
7. Brad Freeman +2:20
8. Kalle Järvinen +2:38
9. Peetu Juupaluoma +3:00
10. Niko Aitta +3:03

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01