Sulje mainos tästä

Kaksi suosikkia puuttuu

11.07.2018 - Enduro
Enduron SM-sarjan kauden ensimmäinen kesäkilpailu ajetaan tulevana lauantaina Salpausselän Moottorikerhon isännöimänä Hollolan ympäristössä.
Enduron tämän kauden neljäs SM-osakilpailu pitää sisällään kolme maastokoetta, jotka A-, B- ja-V40-luokkien kilpailijat kiertävät kolmeen kertaan, pois lukien viimeinen maastokoe, jonne ei enää kolmatta kertaa mennä. C- ja V50-luokkien kilpailijat kiertävät koko reitin kahteen kertaan. D-, V60- ja Classic-luokissa reitti kierretään myös kahdesti, mutta ilman viimeistä maastokoetta.

Kilpailun ensimmäinen maastokoe ajetaan Hälvälän vanhan lentokentän maastossa. Sen jälkeen ajetaan parinkymmenen minuutin maastosiirtymä Kukonkoivun maastoon, jossa ajetaan toinen maastokoe. Kolmannelle maastokokeelle Miekkiöön mennään myös noin parinkymmenen minuutin maastosiirtymän jälkeen.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukava määrä kilpailijoita. Kaikki luokat huomioiden ilmoittautuneita on 169 kappaletta. Kaksi merkittävää poisjääntiä SM-luokissa kuitenkin on. E1-luokan kärjessä tasapistein, mutta sarjakakkosena oleva Lari Jukola loukkasi polvensa Vantaalla ajetussa superendurossa sen verran pahasti, että koko kausi on hänen osaltaan ohi. Myös E3-luokan pistekärki Toni Eriksson joutuu jättämään kisan väliin murrettuaan sormensa niin ikään Vantaan superendurokisassa.

Suosikit

E1-luokassa Antti Hänninen tulee pistejohdossa Hollolaan ja on varmasti vaikea voitettava tälläkin kertaa. Eemil Helander ja Hugo Svärd jakavat pistetaulukon kolmospaikan talven jälkeen. Kummankin vauhti on kovaa myös kesällä, joten molemmat mielivät podiumille myös nyt. Henry Olenius otti täydet SM-pisteet edellisestä kisasta, ja on varmasti jälleen hyvässä vauhdissa, kunhan muistaa vain pysyä pystyssä koko päivän. Antti Ahtila haluaa varmasti myös omalta osaltaan sekoittaa kärjen järjestystä. Pisteissä kuudentena oleva offroadin moniottelija Roni Kytönen ei sen sijaan jatka pistejahtiaan Hollolassa, vaan on ilmoittautunut Torniossa samaan aikaan ajettavaan motocrossin SM-kisaan.

E2-luokassa on vain yksi ennakkosuosikki. Eero Remes johtaa SM-sarjaa täysin pistein ja ottanee täydet pisteet myös Hollolasta. Pisteissä toisena on Jiri Leino, joka saa varmasti tiukan vastuksen tuoreesta superenduron Suomen mestarista, Eemil Pohjolasta. Pohjola on sarjassa kolmantena, vaikka pisteitä on vain kahdesta kisasta. Matti Oikari ja Ossi Halonen ovat seuraavina SM-pisteissä. Kummallakin on pisteitä kaikista kauden aiemmista kisoista. Mielenkiintoista nähdä myös pystyykö Tero Koskinen sotkemaan kärjen järjestystä. Koskisellahan ei ole pisteitä kuin kauden avauksesta.

E3-luokassa Aleksi Jukola voitti Päijänneajon ja on sarjassa toisena, mutta mikä on vauhti kesäkisoissa? GasGas-kaksikko Mika Tamminen ja Henri Himmanen pitävät varmasti huolen, että helpolla Jukola ei ainakaan voittoputkeaan jatka. Myös luokan hallitseva Suomen mestari Marko Tarkkala haluaa varmasti nousta podiumille ja mielellään sille korkeimmalle pallille. Unohtaa ei pidä myöskään Joni Kaivolaista, joka on kolmen ajetun kisan jälkeen sarjassa neljäntenä.

Kilpailu käynnistyy Hollolan Matkakeitaalta kello 9:00.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01