Sulje mainos tästä

Kahdeksan suomalaista ruotsalaiseen rääkkiin

30.11.2018 - Enduro
Janne Mukkala on yksi suomalaisista kuljettajista, jotka lähtevät mukaan Novemberkåsaniin tänä vuonna.
Kuva: Jani Hovi
Tämän vuoden Novemberkåsan kaasutellaan Vimmerbyn maastoissa ja kisassa on mukana myös kahdeksan suomalaista kuljettajaa.
Legendaarinen Novemberkåsan kaasuteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1915. Vuosien varrella kisan voittajakaartiin on liittynyt moni ruotsalainen huippukuljettaja, mutta kahteen voittoon on kisassa yltänyt myös Mika Ahola.

Viime vuonna Novemberkåsanille starttasi yhteensä 165 kuljettajaa, mutta todella märissä olosuhteissa ajetun kisan maaliin pääsi vain 18 taistelijaa. Tänä vuonna sääolot Ruotsissa ovat selvästi kuivemmat, mutta ennakkotietojen mukaan reitillä tulee olemaan paljon suota ja kivikkoa. Näin ollen maaliin pääseminen tulee olemaan jälleen kovan työn takana

22 kilometrin mittainen maastokoe

Kilpailussa ajetaan tänä vuonna 120 kilometrin mittainen kierros kolmeen kertaan ja kaupan päälle yön pimeinä tunteina ajetaan 22 kilometrin mittainen kisan pisin maastokoe vielä neljänteen kertaan.

Perinteiseen tapaan kisa starttaa lauantaina päivällä, jolloin ajetaan yksi neljän maastokokeen mittainen kierros. Sen jälkeen pidetään pieni tauko ennen kuin kilpailu jatkuu illalla pimeässä. Tuolloin ajetaan kaksi täyttä kierrosta ja kierroksen ensimmäinen maastokoe vielä kolmanteen kertaan. Yhteensä maastokokeita ajetaan näin ollen 13.

Viime vuonna kilpailun voittoon ajaneelle Albin Elowsonille kertyi maastokoeaikaa yli yhdeksän tuntia ja samanmittaista kisaa voidaan odottaa tänäkin vuonna.

Kahdeksan suomalaista

Tämän vuoden kilpailuun starttaa yhteensä 197 kuljettajaa. Valtaosa kuljettajista tulee Ruotsista, mutta joukossa on myös muutama norjalainen ja yksi tanskalainen kuljettaja. Näiden lisäksi Suomea kisassa edustaa kahdeksan kuljettajaa.

Eliittiluokassa mukana ovat Kimmo Virtanen, Mika Paavola, Janne Mukkala, Antti Pendikainen, Arto Kallioinen, Timo Koivula ja Jari Suhonen. Junioreissa Suomen värejä pitää yllä Niklas Laankoski.

Kilpailun suurimpina suosikkeina reitille starttaavat viime vuoden voittaja Albin Elowson, sekä Ruotsin endurolegenda Joakim Ljunggren.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut HVA WR 125, 01.12.2018, 10:08
Tulosseuranta täältä: http://www.nts-timing.se/
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01