Sulje mainos tästä

Jukola ylivoimainen Karkkilassa

26.01.2019 - Enduro
Aleksi Jukola hallitsi Karkkilan sprint enduroa.
Kuva: Henri Salminen
Karkkilan sprint enduro oli alusta loppuun Aleksi Jukolan hallinnassa. KTM-kuljettaja ajoi pohjat jokaiselle neljälle kierrokselle ja kuittasi voiton selkeällä erolla ennen toiseksi sijoittunutta Henri Himmasta.
Karkkilan sprint enduro saatiin ajaa lähes ihanneoloissa. Pakkasta oli pelättyä vähemmän ja lumisadekin vain hyvin heikkoa. Aleksi Jukola otti muilta luulot pois jo ensimmäisellä kierroksella ja täräytti runsaan 20 sekunnin pohjat. Toisella kierroksella KTM-kuljettaja vielä ylivoimaisempi ja kasvatti johtonsa jo reiluun minuuttiin. Kun kolmas ja neljä kierros sujuivat myös ilman ongelmia, pääsi Jukola tuulettamaan todella ylivoimaista voittoa.

- Meni kyllä hyvin tänään. Minulla oli oikein kivaa pyörän päällä. Kaikki meni hyvin, myhäili Jukola maalissa.

Henri Himmanen on vaihtanut merkkiä tälle kaudelle ja nyt alla on KTM. Pyörä tuntui hyvältä ja tulosta syntyi. Toiseksi nopein aika jokaisella kierroksella riitti päivän kakkossijaan. Vaikka eroa voittajaan tulikin melkoisesti, oli Himmanen päivään tyytyväinen.

- Olen ihan tyytyväinen, olihan siinä eroa aika lailla, mutta suunta on oikea. Vaihdoin merkkiä ja pyörä tuntuu toimivan hienosti. Tuntuu oikein hyvältä, Himmanen iloitsi.

Yleiskilpailun kolmanneksi ajoi vuosi sitten kisauransa päättänyt Antti Hellsten. Vauhti tuntui olevan tallella ja sijoituskin tyydytti.

- Olen nyt saanut 15 tuntia treenattua kaksitahtisella. Oudoltahan se on tuntunut ja olen jäänyt Aleksille (Jukola) treeneissä aika paljon enemmän kuin tänään. Kyllä tämä oli tänään enemmän kuin hyvä juttu. Ihan kivasti tämä meni, Hellsten arvioi.

Sama kolmikko oli luonnollisesti myös A3-luokan kärjessä.

A2-luokassa ensimmäisen kierroksen nopein oli lainapyörällä liikkeellä ollut Riku Riiheläinen. Toisella kierroksella kärkipaikka kuitenkin vaihtui, kun Henry Olenius täräytti hurjat minuutin pohjat. Olenius kasvatti johtoaan vielä kolmannella kierroksella, mutta neljänneltä kierrokselta mies tuli kesken kaiken pois. Varikolla liikkuneiden huhjen mukaan mies olisi sanonut, että kaatumiskiintiö tuli siinä vaiheessa täyteen, kun kypäräkin oli niin täynnä lunta, että hyvä kun vielä jotenkin hengittämään pystyi. Näin Riiheläinen nousi takaisin kärkipaikalle ja kuittasi voiton runsaan minuutin marginaalilla.


Riku Riiheläinen

- En ole ajanut moneen vuoteen, mutta kun sain pyörän lainaksi, niin lupasin lähteä kokeilemaan. 25 minuuttia ajoin pyörällä ennen kuin tulin tänne. Reitti oli tosi hyvä. Oikein kunnon lumispooria, Riiheläinen kiitteli.

Luokan kakkoseksi sijoittui Mika Kaseva ja kolmanneksi kiirehti Matti Oikari.

A1-luokassa parhaasta aloituksesta vastasi Joni Kaivolainen. Toisella kierroksella Peetu Juupaluoma kiristi vauhtia ja nousi jo klmen sekunnin päähän. Kisa ratkesi kolmannella kierroksella kun Kaivolainen tippui pari kertaa ojaan ja ylöspunnerrus vei niin paljon aikaa, että Juupaluoma pääsi viimeiselle kierrokselle reilun minuutin johtoasemassa. Juupaluoma ei virheitä tehnyt ja kuittasi näin kahden kuljettajan välisen kisan luokkavoiton itselleen. Samalla Kytönen Motorsportin kuljettajalle kirjattiin myös yleiskisan neljäs sija.


Peetu Juupaluoma

- Ensimmäinen kierros oli minulle haastava. Konttasin heti alussa ja siinä meni aikaa, että sain rytmistä kiinni. Sitten alkoi kulkea paremmin. Viimeisellä kierroksella oli hiukan vaikeaa, kun etujarru hajosi. Siitä tuli nesteet ulos, Juupaluoma selvitti.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01