Sulje mainos tästä

Enjala ja Kormano veteraanien vauhdikkaimmat

14.02.2010 - Enduro
Sasu Enjala
Sasu Enjala otti voiton V40 luokassa, kun veteraanicupin kauden ensimmäisistä pisteistä ajettiin Nummisissa. Hannu Kormano kaasutteli puolestaan V50 luokassa täysiin pisteisiin
Numibia Snow Enduro oli myös veteraanicupin avauskilpailu. Veteraanit ajavat kaudella neljä kilpailua ja Nummisten kilpailu oli luokan ainoa talvella ajettava koitos.

V40 luokassa meno oli vauhdikasta, olihan mukana tukku entisiä ja nykyisiä A-luokan kuljettajia. Janne Suominen hallitsikin luokkaa kuuden ensimmäisen maastokokeen ajan, mutta joutui valitettavasti keskeyttämään sen jälkeen. Keskeyttäneiden joukkoon liittyi myös teknisen vian takia yksi ennakkosuosikeista, Marko Laaksonen.

Tiukkaa taistoa

Taistelu luokan voitosta muodostui lopulta sekuntitaistoksi, kun kilpailua johtanut Sasu Enjala epäonnistui viimeisellä maastokokeella. Olli Jäntti ajoi kyseiselle pätkälle pohja-ajan, mutta Enjala säilytti johdon marginaalisen eron turvin. Kello näytti kaksikon välille eroa lopulta 0,93 sekunti. - Viimeisellä pätkällä rupesi hieman vanhat vammat vaivaamaan ja ajo vaikeutui. Alussa ajo oli myös hieman kankeaa, johtuen kovasta pakkasesta, mutta päivän mittaan ajaminen parani. Ohittaminen oli reitillä vaikeaa ja menetin sen vuoksi paljon aikaa, mutta tosin sama ongelma oli monella muullakin, kertoi Enjala.

Kolmanneksi ajoi Sipoon Peter Weckman, jääden reilut puoli minuuttia voitosta.


Olli Jäntti

V50 luokassa Hannu Kormano hallitsi päivää mielin määrin, mutta aivan moitteetta ei Kormanonkaan kilpailu mennyt. - Myöhästyin omasta lähtöajastani parin sekunnin verran, rengaslukkoa kiristäessä. Kaiken lisäksi on huomannut tuota myöhästymistä ja menin seuraavalle AT-asemalle väärällä minuutilla, eli yhteensä kaksi minuuttia tuli AT:tä. Reitti kului myös melkoisesti ja oli ajettava varovaisesti. Lisäksi ohittaminen syvässä spoorissa on tietty hankalaa ja omalle kohdalle ohitettavia sattui myös. Toisella maastokokeella ohitin yli kymmenen kuljettajaa, mutta kaikki antoivat parhaansa mukaan tietä, kertoi Kormano kisan tauottua.


Hannu Kormano

Kaksi ja puoliminuuttia Kormanolle jäi toiseksi tullut Jämsän Jari Värelä. Luokan kolmas oli Pekka Sointula.

Lehtisen ylivoimaa

B-luokan kärjessä nähtiin tuttu nimi enduropiireistä, kun Lahden Mikko Lehtinen teki vierailun kilpapoluille. Lehtinenhän on pitännyt pitkään taukoa kilpailuista, tehden viime talvena yhden kilpailun mittaisen paluun. Tälläkin kertaa Lehtinen olikin luokassa täysin ylivoimainen, ottaen voiton lähes kahdeksan minuutin turvin. - Aamulla oli todella kylmä, sormet ja varpaat meinasi paleltua. Lähtöpaikkani oli vähän huono ja jouduin ohittelemaan pätkillä paljon kuljettajia, joka olikin lumessa haasteellista, kertoi Lehtinen. Tällä kertaa Lehtinen nähdään myös muissa kilpailuissa talvella. - Sain kisan jälkeen päätöksen, että pääsen ajamaan takaisin A-luokkaan, vaikka pisteet eivät olekaan vielä täynnä. Seuraavaksi on tarkoitus ajaa Myrskylässä kahden viikon kuluttua ja sitten on vuorossa Riihimäen SM-osakilpailu. Ja jos talvi jatkuu hyvänä, niin myös Päitsi on ohjelmassa.


Mikko Lehtinen

Lehtisen jälkeen tuloslistoilla oli Mäntsälän Samuel Mattila ja kolmantena Lahden Henrik Kokkonen.

C-luokassa nähtiin päivän suurin osallistujamäärä, kun yhteensä 129 kuljettajaa oli ilmoittautunut mukaan. Luokan kovinta vauhtia piti Mikkelin Eetu Paasonen. Toiseksi sijoittunut Paavo Honkanen jäi Paasoselle 46 sekuntia ja kolmanneksi ajanut Mika Paavola reilun minuutin.


Xracing
Henrik Kokkonen
Peter Weckman
Samuel Mattila
Mika Paavola

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01