Sulje mainos tästä

Enduron EM-sarja päättyy viikonloppuna

12.10.2017 - Enduro
Enduron EM-sarja päättyy viikonloppuna Slovakiassa.
Kuva: Kari Salminen
Enduron EM-sarjassa on vielä kaikki mitalit jakamatta, joten mielenkiinto säilyy varmasti viimeiseen kisapäivään saakka.
Enduron EM-sarjan viimeinen kilpailu kokoaa kuljettajat Slovakian Gelnicaan, parin vuoden takaisen Six Days Enduron maisemiin. Runsaan 6 000 asukkaan Gelnica sijaitsee Slovakian kaakkoisosassa. Unkarin rajalle on matkaa noin 30 kilometriä eikä Ukrainaankaan ole matkaa kuin satakunta kilometriä.

Kilpailu ajetaan muista EM-sarjan kisoista poiketen kolmipäiväisenä. Perjantaina ja lauantaina ajetaan perinteistä enduroa aamukahdeksasta eteenpäin. Reitillä on pituutta 72 kilometriä ja se kierretään kolmeen kertaan. Joka kierroksella on kolme maastokoetta. Ensimmäisenä ajetaan parin kilometrin mittainen extremetesti, seuraavaksi vajaan 7 kilometrin mittainen crossitesti ja viimeksi hieman pidempi endurotesti. Sunnuntai käynnistyy klo 10:00 ja ensin ajetaan noin 20 kilometrin mittainen siirtymäosuus, jonka jälkeen päivä huipentuu sarjan päättävään loppucrossiin. Vaikka Gelnica sijaitseekin vain vajaan 400 metrin korkeudessa, niin ympärillä olevat vuoret kohoavat yli kilometrin korkeuteen, joten kilpailijoille on varmasti luvassa melkoisen mäkistä maastoa ainakin siirtymillä, joista suurin osa ajetaan Gelnican eteläpuolella.

Kenelle mitalit?

Mitaleista tullaan käymään tiukkaa kisaa, eivätkä mestaritkaan ole vielä selvillä yhdessäkään luokassa.

Juniorien E1-luokassa mestaruudessa on vahvimmin kiinni Matteo Pavoni ja E2/3-luokassa puolestaan David Abgraill. Kumpikin luokka on ilman suomalaisedustusta, sillä E2/3-luokkaa ajanut Eemil Helander perui osanottonsa.

Juniorien U20-luokassa vahvimmin kullasta taistelee Joakim Grelsson. Suomalaisilla ei mitalimahdollisuuksia ole, mutta mukana ovat kokemusta hakemassa Hermanni Haljala ja Kosti Kirjavainen.

Seniorien E1-luokassa parhaista asemista mestaruusjahtiin lähtee Andreas Linusson. Suomea edustaa Mikael Miettinen, jolla on teoreettinen mahdollisuus jopa EM-pronssiin, mutta tuo mahdollisuus on tosiaan vain teoreettinen.

Seniorien E2- ja E3-luokissa ei suomalaisedustusta nähdä. E2-luokassa mestariksi ajanee Jamie Lewis ja E3:ssa Oscar Balletti, mutta kun kolme päivää on ajamatta, niin kaikki on edelleen vain teoriaa.

Veteraaniluokassa pistejohdossa on Arne Domeyer, huolimatta yhdestä keskeytyksestä. Näin saksalainen on myös vahvin mestarisuosikki. Suomella on mukana vahva viisikko. Tero Koskinen on pisteissä kolmantena, Mika Paavola neljäntenä, Juha Puotsaari kuudentena, Janne Mukkala seitsemäntenä ja Pasi Lindroos kahdeksantena. Niin huonoa tuuria suomalaisilla tuskin on, ettei tästä luokasta vähintään yhtä EM-mitalia Suomeen saataisi.

Naisten luokassa Jessica Gardiner vienee mestaruuden, mutta mitä tekevät suomalaiset? Marita Nyqvist hakee mitaliketjulleen jatkoa. Hän on tässä vaiheessa kolmantena ja Jennifer Siekkinen kuudentena. Iina Turkki sen sijaan ei enää mitaleille nouse.

Slovakiassa ajetaan myös joukkueiden Euroopan mestaruudesta ja siinä Suomella on mahdollisuudet kahteen mitaliin. Suomella on joukkueet mukana veteraaneissa sekä naisissa. Mutta sunnuntai-illalla ollaan varmasti viisaampia ja toivattavasti silloin päästään uutisoimaan mahdollisimman monesta suomalaisesta EM-mitalista.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01