Sulje mainos tästä

Endurokausi käynnistyi Tohmajärveltä

19.01.2019 - Enduro
Kirpeä, vajaan -20 asteen pakkanen nipisteli poskipäitä, kun endurokausi polkaistiin käyntiin Tohmajärvellä. Kolmen maastokokeen mittainen reitti kierrettiin kahdesti, joten lumispooria oli ajettavaksi aivan riittämiin.
A-luokassa Peetu Juupaluoma täräytti ensimmäiselle maastokokeelle lähes puolen minuutin pohjat ja homma vaikutti selvältä. Teemu Lehtimäki oli kuitenkin eri mieltä ja ajoi pohjat kahdelle seuraavalle maastokokeelle. Avauskierroksen jälkeen Juupaluoman johto olikin enää vajaat yhdeksän sekuntia. Toisella kierroksella Juupaluoma löysi vauhtinsa uudelleen ja ajoi selkeään voittoon. Toiseksi sijoittunut Lehtimäki jäi lopulta voittajasta vajaan minuutin. Kolmanneksi sijoittui Jari Halme.

B1-luokassa Lukas Kuhmonen aloitti vauhdikkaasti ja ajoi pohjat avauskierroksen kaikille maastokokeille. Vauhti jatkui samaan malliin myös toisella kierroksella. Voittomarginaali oli lopulta vajaat kolme minuuttia. Toiseksi ajoi Arttu Pippuri ja kolmanneksi Henri Rolig.

B2-luokassa Joni Kettunen ja Juhani Tuohimaa väänsivät voitosta loppuun asti. Kumpikin ajoi kolme pohja-aikaa ja oli myös kolmesti toiseksi nopein. Maalissa Kettunen oli kilpakumppaniaan seitsemän sekuntia nopeampi. Tuohimaalle siis kakkossija. Kolmanneksi ajoi Väinö Santamäki.

B3-luokan parhaasta vauhdista vastasi Jari Hakulinen. Kolme pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta riitti tuomaan voiton runsaan puolen minuutin erolla ennen toiseksi kiirehtinyttä Kimmo Virtasta. Päivän kolmonen oli kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle pohjat ajanut Toni Moilanen.

V40-luokassa Jyrki Määttä ei antanut kilpakumppaneilleen mitään mahdollisuuksia voiton suhteen. Hän oli nopein jokaisella maastokeella ja otti voiton vajaan seitsemän minuutin marginaalilla. Toiseksi sijoittui Tero Rantaniemi ja kolmantena maaliin ehti Timo Tepponen.

Yksi maastokoe vähemmän

C-luokissa ja kahdessa vanhemmassa veteraaniluokassa jätettiin avauskierroksella ensimmäinen maastokoe ajamatta. Maastokoeaikaa tuli siitä huolimatta heillekin reilusti toista tuntia.

C1-luokassa Pyry Juupaluoma oli aivan ylivoimainen. Vauhti oli sen verran kovaa, että Juupaluoma oli myös C-luokkien yleiskisan nopein. Seuraavan kisansa Juupaluoma ajaakin sitten B-luokassa. Luokan kakkoseksi tullut Kimmo Julkunen hävisi voittajalle vajaat viisi minuuttia. Kolmanneksi sijoittui Janette Mielonen.

C2-luokan voiton otti tiukan kisan jälkeen Juho Peuhkuri. Toiseksi sijoittunut Matti Ahonen hävisi vain viisi sekuntia. Kolmossijan kuittasi Kimmo Tielinen.

C3-luokassa Teemu Ojala vastasi päivän ylivoimaisimmasta voitosta. Hän kukisti toiseksi sijoittuneen Jari Jauhiaisen lähes kahdeksalla minuutilla. Kolmanneksi sijoittui Antti-Pekka Lähteinen.

V50-luokan ykköseksi ajoi Erkki Haka. Hän oli nopein kaikilla maastokokeilla. Toiseksi kiirehtinyt Antti Puolakka jäi voittajalle reilut viisi minuuttia. Kolmas oli Keimo Purujärvi.

V60-luokassa Reijo Karppinen aloitti hieman hitaammin, mutta kiristi vauhtia loppua kohti. Nopein aika kolmella viimeisellä maastokokeella nosti Dynasetin päällikön voittajaksi 10 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Jouko Huillaa. Kolmas oli Pekka Sointula.

Näin on endurokausi saatu avattua. Seuraavan kerran enduroa ajetaan viikon kuluttua Karkkilassa endurosprintin merkeissä.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01