Sulje mainos tästä

Elowson Novemberkåsanin voittoon, Mukkala paras suomalainen

02.12.2018 - Enduro
Albin Elowson ajoi viime yönä Vimmerbyssä päättyneen Novemberkåsanin voittoon lähes kuuden minuutin erolla toiseksi tulleeseen Joakim Ljunggreniin. Voitto oli Elowsonin toinen hänen voitettuaan Kåsanin myös viime vuonna.
Etukäteen kilpailussa oli kolme selvää suosikkia: ”Kåsan-kuningas” Joakim Ljunggren, hallitseva Ruotsin mestari Micke Persson sekä viime vuoden voittaja Albin Elowson. Kilpailu käynnistyikin näiden kolmen hallitsemana ja johtopaikalla päiväosuuden jälkeen oli Elowson vain reilut 20 sekuntia Perssonia edellä. Kilpailussa koettiin dramatiikkaa heti ensimmäisellä pimeässä ajetulla erikoiskokeella, kun Persson hajotti kypärävalonsa ja jäi Elowsonille 18 minuuttia. Kilpailu oli Perssonille varmasti suuri pettymys, jättihän hän mm. Chilen Six Days Enduron väliin keskittyäkseen Novemberkåsaniin. Motivaatio kärsi valo-ongelmista sen verran että seuraavalla erikoiskokeella Persson ajoi sijalle 12. ja tämän jälkeen mies hävisikin tuloslistoilta. Virallinen syy keskeytykselle oli ketjuongelmat siirtymällä.

Myös Ljunggren hävisi Elowsonille ensimmäisellä pimeällä pätkällä lähes minuutin ja oli kokonaistuloksissa toisena, mutta jo lähes viisi minuuttia perässä. Ero säilyikin läpi yön ja Elowson pystyi hyvin kontrolloimaan tilannetta. Ainoa kauneusvirhe sattui kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, jossa kaatumisen seurauksena Elowson rikkoi pyöränsä etuvalon. Tästä huolimatta hän jäi pätkällä Ljunggrenille vain 16 sekuntia ja ajoi voittajana maaliin. Kilpailun kolmanneksi ja samalla junior-luokan voittajaksi ajoi Marcus Adielsson. Naisten nopein oli yleiskilpailussa sijalle 58. ajanut Hanna Berzelius.

”Aivan järjetöntä hommaa”

Suomalaisista parhaiten ajoi Vantaan Janne Mukkala, joka sijoittui toisella Kåsanillaan yleiskilpailun sijalle 38.

- Onhan tää aivan järjetöntä hommaa. Kun viimeisen kerran startattiin pitkälle ykköspätkälle ajattelin että tämä ei lopu koskaan. On tämä ihan ainutlaatuisen rankka kisa kun yötäpäivää ajetaan. Hartiat on vieläkin aivan tulessa. Maasto ei ollut mitenkään erityisen märkä ja tarkasti ajamalla pystyi välttämään upotuksia. Pari kertaa olin kiinni, mutta onneksi yleisö tuli apuun. Muuten keli oli kyllä yöllä hankala kun satoi vettä ja räntää eikä meinannut nähdä mitään. Pyörä pelasi loistavasti ja huollolle erityskiitos, kertoi tyytyväinen Mukkala maalissa.

Toiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kåsanin ensikertalainen Antti Pendikäinen. Suoritus on hatunnoston arvoinen, sillä Pendikäinen on ehtinyt urallaan ajaa vasta muutaman enduro-kilpailun. Lopputuloksissa Pendikäinen oli sijalla 64. Muista suomalaisista maaliin pääsivät Kimmo Virtanen sijalla 73. ja Timo Koivula sijalla 107. Myös Arto Kallioinen ajoi reitin läpi, mutta viimeisellä kierroksella kului aikaa niin paljon, että kahden tunnin myöhästymisraja ylittyi seitsemällä minuutilla ja Kallioisen suoritus hylättiin. Niklas Laankoski, Mika Paavola ja Jani Suhonen joutuivat keskeyttämään.

Kaikkiaan kilpailuun starttasi 185 kuljettajaa, joista maaliin pääsi 119. Ensi vuonna Novemberkåsan ajetaan Eskilstunassa.

Tämän vuoden tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.nts-timing.se/

Alla video kilpailun yöosuuden vaiheista.

Sami Pöllänen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01