Sulje mainos tästä

Australia loisti Sixillä, Suomi kahdeksas

18.11.2018 - Enduro
Antti Hänninen (vas.) ja Eemil Helander kisan maalissa.
Kuva: Annamaria Karikuusi
Australia nappasi kaksi maailmanmestaruutta lauantaina päättyneellä Sixillä. Suomalaisista nuorista Antti Hänninen ja Eemil Helander ajoivat varmasti maaliin.
Sixin kuudentena päivänä kaasuteltiin perinteinen loppucrossi. Conconin rantahiekalle rakennettu rata oli kasteltu hyvin, eikä pöly ollut muiden päivien tavoin ongelmana. Suurta jännitystä ei maajoukkueiden osalta ennen loppucrossia ollut, eikä kärjen osalta myöskään mitään mullistavaa viimeisenä päivänä tapahtunut.

Aikuisten Trophy-luokassa Australia ajoi viimeisen päivän varmasti ja otti maailmanmestaruuden reilun seitsemän minuutin erolla. Daniel Milner, Daniel Sanders, Josh Strang ja toisena päivän keskeyttämään joutunut Lyndon Snodgrass nousivat kisan päätteeksi korkeimmalle korokkeelle. USA johti kisaa ensimmäisen päivän jälkeen, mutta joutuivat toisesta päivästä eteenpäin tyytymään kakkossijaan. Näin ollen Antti Kallosen johtama joukkue otti viime vuoden epäonnen jälkeen tänä vuonna hopeaa. Italia ajoi myös hyvin kilpailun ja oli kolmas.

Nuorten kilpailussa Italia starttasi kisaan suurimpana ennakkosuosikkina ja ajoikin neljän minuutin erolla voittoon. Andrea Verona, Matteo Cavallo ja Davide Soreca olivat muille liian nopeita. USA oli myös nuorissa toinen, ennen Ranskaa. Suomi oli lopulta Roni Kytösen keskeytyksen jälkeen kahdeksas.

Loppucrossissa E1-luokassa ajanut Eemil Helander sai hyvän startin ja oli pitkään kuudentena erässä.

- Startti onnistui hyvin ja ajokin meni todella hienosti. Sitten erän lopussa pyörästä hajosi kytkin ja ajelin pari viimeistä kierrosta hiljaa maaliin, Helander kertoi.

Helander oli lopulta E1-luokassa 13. ja yleiskilpailussa 53.

Antti Hänninen oli kovassa E2-luokassa loppucrossin 23. Hänninen oli luokan lopputuloksissa 22. ja yleiskilpailussa 44.

Naisissa mestaruuden vei myös Australia. Tayly Jones, Jessica Gardiner ja Mackenzie Tricker ajoivat vakuuttavasti yhdeksän minuutin erolla voittoon ennen USA:ta. Espanja oli kolmas, jääden lähes 21 minuuttia voitosta. Naisten yleiskilpailun nopein kuljettaja oli Jones.

Kerhojoukkueissa voittoon ajoi Motoclub Italy -joukkue. Siinä ajoivat Enrico Zilli, Lorenzo Macoritto ja Claudio Spanu. Suomen ainoa joukkue Dynaset Hydraulics oli kisan 65. Joukkueessa ajanut Reijo Karppinen oli luokassaan lopulta 108. ja Jukka Pylväs yhden päivän keskeytyksen jälkeen 121.

World Trophy

1. Australia
2. USA +7:09
3. Italia +10:49
4. Ranska +17:22
5. Espanja +21:09

Junior World Trophy

1. Italia
2. USA +3:57
3. Ranska +18:46
4. Chile +21:09
5. Australia +37:23
… 8. Suomi +9:44:42


Woman World Trophy

1. Australia
2. USA +9:03
3. Espanja +20:53
4. Ranska +40:09
5. Ruotsi +1:02:59

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Pargowiz, 18.11.2018, 09:37
Nyt mennään kyllä musta tuntuu osasatolle, mutta ISDE ei kyllä tässä formaatissa ole kauhean mielenkiintoinen kilpailu. Kolmen ekan päivän jälkeen mitalit on käytännössä jaettu (ilman isompaa draamaa) ja siis tämä tuntuu olevan trendi ihan joka vuosi.
Kirjoittanut pranta, 19.11.2018, 07:45
Vähän on samat fiilikset. Kisa on varmasti kokemuksena ja kilpailuna hieno. Kuusi päivää kovaa ajoa, mutta kyllähän tuosta menee täysin maku jos erot on muutaman päivän jälkeen minuuteissa eikä sekunteissa. Käytännössä mitalistit selvillä, jos ei tule keskeytyksiä. Parempaakaan ideaa ei tosin ole tarjota, joten nautitaan nyt tästä mitä on.
Kirjoittanut Mikko, 19.11.2018, 21:12
Oli ne aikoja kun Suomi voitti ylivoimaisesti ja väkijuoma virtasi.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01