Sulje mainos tästä

690 toimitsijaa ja 133 kilpailijaa

05.03.2018 - Enduro
Päijänteen ympäriajon ilmoittautuminen umpeutui viikonloppuna ja kisaan on lähdössä mukaan vain 133 kuljettajaa.
Päitsin tämän vuoden osallistujamäärä on pienempi kuin kisassa on nähty vuosiin. Lähivuosina ainoastaan vuonna 2014 oltiin lähellä tämän vuoden osallistujamäärää, sillä silloin kisaan starttasi 135 kuljettajaa. Viime vuonna kilpailuun ilmoittautui 261 kuljettajaa, joten pudotus tälle vuodelle oli todella huima.

- Sanomattakin on selvää, että olemme todella pettyneitä tähän kilpailijamäärään. Kilpailua on tekemässä 690 toimitsijaa ja heidän kaikkien kannalta vähäinen kuljettajamäärä on harmittava. Odotimme kilpailuun kuitenkin reilusti yli 200 kuljettajaa, etenkin kun reititkin ovat paremmassa kunnossa kuin vuosiin hyvän lumitilanteen vuoksi, Helsingin moottorikerhon Mauri Penttinen kertoo.

Pudotusta on tasaisesti jokaisessa luokassa, MM-luokat mukaan luettuna. E1-luokassa MM-pisteitä lähtee jahtaamaan 15 kuljettajaa, joten pisteitä on luvassa kaikille maaliin ajaville kuljettajille. Vielä huonompi tilanne on E2- ja E3-luokissa. E2-luokassa reitille starttaa 10 kuljettajaa ja E3-luokassa vain yhdeksän kuljettajaa. Ulkomaalaisia kuljettajia MM-luokissa on 13.

Kova taso kärjessä

Vaikka MM-kuljettajien määrä on vähäinen, niin luvassa on kärkitaiston osalta tiukka ja kovatasoinen kilpailu. Viime vuoden EnduroGP-luokan maailmanmestari Steve Holcombe saapuu Päijänteelle metsästämään hyviä pisteitä kauden alkuun. Vastaansa hän saa viime vuoden hopeamitalistin Loic Larrieun, MM-nelosen Matthew Phillips ja MM-vitosen Christophe Nambotinin. Lisäksi Enduro2-luokan viime vuoden MM-hopeamitalisti Jamie McCanney mielii varmasti kärkitaisteluun, kuten myös hänen vanhempi veljensä Danny McCanney. Vuosi sitten motocrossin enduroon vaihtanut, viime vuonna enduron ja motocrossin joukkuemaailmanmestaruudet voittanut Christophe Charlier tulee olemaan myös korkealla kun MM-pisteitä jaetaan.

Eero Remes johtaa suomalaisten kiven kovaa joukkoa. Remeksen ohella Päitsin voitosta tiukimmin taistelee Aleksi ja Lari Jukola, Toni Eriksson, Eemil Pohjola ja muut maamme kärkikuljettajat. Riihimäen SM-enduron jokaisen luokan kärkikolmikko starttaa mukaan Päitsille, pois luettuna E2-luokassa kolmanneksi ajanut Jari Mattila.

Joten vaikka kuljettajamäärä reitillä on tänä vuonna aiempaa pienempi, on ennakkoon luvassa kovatasoinen ja todella mielenkiintoinen kisaviikonloppu.

Päijänteen ympäriajo kaasutellaan 17.-18.3.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Jakke, 05.03.2018, 17:03
Valitettavaa kuinka koko MM-sarjan uskottavuus ja arvo alkaa olla kohta mennyttä. Isojen merkkien tehdastiimit jäävät pois sarjasta ja jos avauskilpailussa on mukana noin 15 sarjaa kiertävää kuljettajaa, niin ei oikein kuulosta enää MM-tasoiselta sarjalta. Luokkiakin on sellainen määrä suhteessa kuljettajiin, että kohta jokainen osallistuja saa podium-sijoituksen kauden päätteeksi omasta luokastaan.
Kirjoittanut Endur00, 06.03.2018, 22:17
Mites Salvini ja Bellino puuttuu ainakin kalkun listalta? Salvini reenaa parhaillaan Suomessa että eiköhän se päitsille ole lähdössä...
Kirjoittanut santtu, 07.03.2018, 10:29
Harmi, ettei HusQ ja KTM tehdaskuljettajia ole lähtölistalla, vaikka aiemman tiedon mukaan olisivat olleet kiinnostuneita päitsin tarjoamasta näkyvyydestä.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01