Sulje mainos tästä

Vesivehmaalle ylittämään itseään

13.04.2018 - CrossCountry
Kari Heikkilä lähtee varsin pienellä harjoitusmäärällä mukaan vuoden suurtapahtumaan Vesivehmaa Grand Natioanaliin.
Vesivehmaan Grand National on monille itsensä ylittämisen paikka ja sitä se on myös Kari Heikkilälle.
Moni enduroharrastaja muistaa Kari Heikkilän varmasti voimasanoja täynnä olevista kisavideoista, joita Xracingissäkin on nähty useamman kerran vuosien varrella. Heikkilä on myös tänä talvena ollut tuttu ääni Xracingin harrastajien kisahaastattelujen tiimoilta. Nyt Heikkilä otti meidän heittämämme haasteen vastaan ja lähtee ajamaan elämänsä pisintä kisaa, kun hän asettuu lähtöviivalle Vesivehmaa Grand Nationalin kolmen tunnin kisassa. Päätös kisaan lähtemisestä tapahtui tasan kuukausi ennen kilpailua, joten valmistautumisaika jää verrattain lyhyeksi.

- Olen ajanut tänä vuonna suunnilleen kerran viikossa ja yleensä ajan sellaisen tunnin verran jokaisessa treenissä. Sitten olen ajanut talvella kolme endurokilpailua, joissa on tietysti tullut ajoaikaa enemmän, joten ei tässä nyt hirvittävästi ole tullut treenattua, C-luokassa enduroa ajava Heikkilä nauraa.

Pari CC-kisaa normaalisti vuodessa ajava vantaalainen on ajanut kerran urallaan kaksi ja puoli tuntia pitkän kilpailun Karjalan Kankailla, mutta kolmea tuntia putkeen hän ei ole ajanut ikinä.

- Eihän sen ajaminen mitään mahdotonta suinkaan ole. Täytyy vain sovittaa oma vauhti ja kunto tuohon ajoaikaan ja pyrkiä ajamaan sulavasti. Vaikeaa se tulee varmasti olemaan, mutta kisan maaliin päästyään tuntee varmasti saavuttaneensa jotain ja fiilis on hieno, Heikkilä uskoo.

Vesivehmaa Grand Nationaliin on aikaa nyt neljä viikkoa. Heikkilä suunnittelee ajavansa kaksi kertaa viikossa ennen sitä, ja pyrkimyksenä on ajaa hieman pidempiä ajosettejä kerrallaan. Tarkoitus on ajamisen ohella käydä myös juoksulenkeillä.

- Eihän tässä kuukaudessa nyt ihmeitä omalle kunnolleen tehdä, mutta kyllä tässä ehtii vähän totuttaa itseään pitkään kisaan. Kisan ansiosta on tavallaan pakko treenata vähän enemmän ja siitähän ei ole koskaan haittaa, päinvastoin. Tässä saa itseään vähän parempaan kuntoon ja samalla pääsee nauttimaan varmasti hienosta kisasta. Viime vuonna en Vesivehmaalla ollut mukana ajamassa, mutta nyt pääsen mukaan ja olemaan samalla itsekin osa hienoa tapahtumaa. Ja tietysti pääsee haastamaan itsensä oikein kunnolla, Heikkilä päättää.

Seuraamme Xracingissä Heikkilän harjoittelua ennen 12.5. ajettavaa kilpailua.

Lisätietoa kisasta:
http://nordicsportevent.fi/

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01