Sulje mainos tästä

Nyqvist mestariksi

20.10.2018 - CrossCountry
Marita Nyqvist nappasi naisten Suomen Cupin mestaruuden.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Marita Nyqvist kruunattiin juuri naisten cross countryn Suomen Cupin mestariksi Säkylässä.
Kauden viimeinen cross countryn SM-osakilpailu Säkylässä pyörähti käyntiin naisten, nuorten, classic- ja V60 -luokkien startilla. Naiset kaasuttelivat Suomen Cupin pisteistä, joten suurin huomio aamun ensimmäisessä lähdössä kiinnittyi luonnollisesti heidän kilpailuun.

Mestaruuden kannalta ennen starttia nähtiin jo mielenkiintoisia vaiheita, kun toisena pisteissä olleen Jennifer Siekkisen pyörä ei lähtenyt enää käymään lähtökarsinassa. Siekkinen sai lopulta lainapyörän kisaan, mutta lähti pari minuuttia muiden perään.

Lähdön johtoa piti alussa hallussaan Hermanni Koskinen, mutta nopeasti Tiitus Enjala ja Hanna Mertsalmi ohittivat hänet. Enjala johti erää lähes loppuun asti, mutta lopulta Mertsalmi nousi erän kärkeen ja voittoon. Mertsalmi kuittasi samalla myös naisten luokan voiton. Kun Mertsalmi joutiui keskeyttämään kauden ensimmäisen kilpailun Parolannummella, ei hänellä ollut enää mahdollisuuksia mestaruuteen. Toiseksi naisten luokassa ajoi sarjan pistekärjessä Säkylään tullut Marita Nyqvist. Tämä sija varmisti Nyqvistille myös Naisten Suomen Cupin voiton.

Naisten luokan kolmas oli Vilma Jarkkola ja neljäs Vilma Kivenne. Tämä sija toi Kiventeelle naisten Suomen Cupin hopeaa. Muiden perään lähtenyt Siekkinen nousi lopulta seitsemänneksi ja se sija olisi riittänyt tuomaan hänelle Suomen Cupin hopean. Kilpailun jälkeen tuomaristo kuitenkin hylkäsi Siekkisen, kun hänen pyöränsä ei ollut lähtökarsinassa sääntöjen mukaisesti. Kiventeen oltua sarjassa toinen, nousi Mertsalmi kahdella voitolla Suomen Cupin kolmanneksi. (pistetilanteet vielä epäviralliset)

Enjala voitti nuorten luokan, ennen Hermanni Koskista ja Samu Niinimäkeä. Classic-luokan ykkönen oli Toni Paakkinen, Pasi Kaukolinnan ollessa toinen ja Jari Nurmisen kolmas.

V60-luokan voittoon ajoi Ari Kannela. Antti Myllymaa oli toinen ja Reijo Karppinen kolmas.

Juttua muutettu 13:00 kun tulokset vahvistuivat

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01