Sulje mainos tästä

Loukkaantumiset keskeyttivät kilpailun

20.10.2018 - CrossCountry
Päivän toinen startti Säkylässä jouduttiin keskeyttämään.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Säkylä cross countryn toinen kisalähtö jouduttiin keskeyttämään runsaiden loukkaantumisten vuoksi.
Säkylässä päivän toisena lähtönä ajaettin harrasteluokan startti. Lähtö jouduttiin valitettavasti keskeyttämään sen puolessa välissä, runsaiden luokkaantumisten vuoksi. Radalla oli kuusi loukkaantunutta kuljettajaa ja paikalla oli ambulansseja neljä. Tämän vuoksi kilpailua ei voitu enää sääntöjen mukaan jatkaa, kun vapaata hoitohenkilökuntaa ei ollut. Maastosta tulleiden tietojen mukaan loukkaantumiset olivat kaikki yksittäisiä tapahtumia.

Kilpailun tulokset julkaistiin neljän ajetun kierroksen jälkeen. Lähdön voittoon ajoi Ville Peijariniemi, ennen Arttu Löfflundia ja Ville Mäntystä. Tulokset eivät ole kuitenkaan vielä viralliset. Osa kuljettajista oli jo ennättänyt tekemään varikkopysähdyksen ja osa puolestaan ei, joka sotkee osaltaan tuloksia.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut DaJJ, 20.10.2018, 16:25
Omasta mielestä kyllä tulosten suhteen toimittiin väärin. Niiltä, jotka ehtivät neljännelle kierrokselle ennen kilpailun keskeyttämistä, olisi neljäs kierros pitänyt hyväksyä tuloksiin, sillä he kuitenkin ajoivat sen vielä kokonaisuudessaan kilpaa ja saivat ilmoituksen keskeytyksestä vasta 5:llä kierroksella.

Ainakin n. 25 nopeinta taisivat neljännelle kierrokselle ehtiä ja he ajoivat koko kierroksen vielä kilpaa (lukumäärä on arvio). Tietysti virheelliset ajat tulisi korjata, kuten neljännen kierroksen viidessä minuutissa ajaneen kilpailijan aika.

Kilpailun päättyessäkin kahden tunnin kohdalla viimeinen kierros lasketaan tuloksiin. Nyt päätösaika tuli vastaan aikaisemmin. Tästä tietysti voi olla montaa mieltä.
Kirjoittanut DaJJ, 20.10.2018, 16:48
Mutta helppo ratkaisu loukkaantumisalttiiseen harrastelähtöön:
Harrastelähdössä porrastettu lähtö 10 sekunnin välein ja pakko päästää kiinnisaanut kilpailija ohitse kuten endurossa. Loukkaantumiset vähenisi heti. Kyllä ne nopeat kuskit yhdessä kisassa nousee hyvälle lähtöpaikalle ja pääsevät sitten B:hen.

Oikeat kilpaluokat A, B ja U20 voivat sitten ajaa jatkossakin yhteislähdöllä oikeaa kisaa.
Kirjoittanut Tomppa, 20.10.2018, 22:31
On muuten semmonen juttu että kilpaluokan lähdössä annetaan enemmän sikaa ja ajetaan päin kun harrasteen lähdössä. Ja joutuu sitä harrasteessakin ajaan oikeeta kisaa. Ei muutakun viivalle ja kokeileen, niin tietää mistä puhuu.
Kirjoittanut Mikko, 20.10.2018, 22:46
Loukkaantuneita mäet ja notkot pullollaan ja täällä vain maristaan kuka oli 37 ja 38... Toivottavasti kenelleen ei käynyt sen pahemmin.
Kirjoittanut juusto, 21.10.2018, 08:39
DaJJ mut ainakin pysäytettiin 4-kierroksen aikana ja kerrottiin että kisa keskeytetty jonka jälkeen höntsäilin maaliin, eli ei se ihan noin mennyt kuin ekassa kommentissasi annoit ymärtää.
Kirjoittanut TJ, 21.10.2018, 11:49
Juurikin niinkuin juusto kirjoittaa, neljännellä kierroksella osa kuskeista ei enää ajanut kilpaa vaan noudatti varusmiesten ohjeita kilpailun keskeyttämisestä ja rauhallisesti varikolle ajamisesta.

Nyt kaksi cc-kisaa harrasteessa ajaneena hieman ihmetyttää tuo meno. Kummassakin kisassa heti ekasta kierroksesta alkaen on porukkaa turvallaan joka notkelmassa ja osa ilmeisesti vakavamminkin itsensä loukanneita. Odottaisin jokaisella olevan sen verran itsesuojeluvaistoa ja kunnoitusta kanssakilpailijoita kohtaan, että porukka ajaisi taitojensa mukaan eikä aiheuttaisi entuudestaan tuntemattomattomalla radalla turhia vaaratilanteita itselleen saatikka muille. Kyse on tietysti kilpailutilanteesta mutta laji on sen luonteinen, ettei sijoitusta tehdä onneksi vielä ensimmäisillä kierroksilla vaan aikaa on kokonaista kaksi tuntia. Edellyttäen tietysti että pysyy sen ajan ehjänä ja jaksaa taistella sijoituksista loppuun asti.

Itseäni ainakin harmittaa kivan kilpailun keskeyttäminen todella rankasti ja toivoisin porukan ottavan tästä opiksi niin ettei tällaiseen ratkaisuun tarvitsisi turvautua tulevissa kisoissa.
Kirjoittanut bisti, 22.10.2018, 09:19
Tämä oli itselläkin havainto tuosta neljännestä kierroksesta, eli ei siinä enää kisaa ajettu. Varusmiehet pysäytteli useammassakin paikassa ja meni siinä pari-kolme tyyppiä ohikin kun safarivauhdilla köröteltiin maaliin.

Itseä ehkä enemmän kuitenkin kummastuttaa tuo että miksi kilpailua ei heti pistetty poikki ja otetttu uusintalähtöä. Se lähtösuoran jälkeiseen mutkaan itsensä telonut kuski kun joutui varmaan ainakin tunnin siellä odotella pois kuljetusta ja maata kylmällä maalla. Ajoin sen paikan ohi varmaan 3 kertaa ja joka kerta ahdisti että eikö ne ole vieläkään saaneet häntä sieltä hoitoon, toki lanssimiehet siinä oli mutta siltikin. Toivottavasti ei käynyt pahasti.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01