Sulje mainos tästä

Ljunggren voittoon Vesivehmaalla

12.05.2018 - CrossCountry
Vesivehmaalla ajettiin jälleen hienossa säässä.
Kuva: Kari Heikkilä
Ruotsin Joakim Ljunggren voitti toisen kerran peräkkäin Vesivehmaa Grand Nationalin. Paras suomalainen oli yleiskilpailussa toiseksi ajanut Antti Ahtila.
Myös toinen päivä Vesivehmaalla päästiin viemään läpi todella aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Aamun aloitti harraste-luokkien kolmen tunnin mittainen startti, jossa riitti perinteen mukaan säpinää. Lähdön voittoon kaasutteli hienosti Leevi Timonen, joka otti samalla myös luokan 4 (15-29v.) voiton. Lähdössä toiseksi ajoi Philip Eriksson ja kolmanneksi Malte Wickman. Erän neljäs oli Arto Kallioinen, joka voitti samalla luokan 6 (40-49v). Muita aamun suomalaisia luokkavoittajia oli Martti Ståhl (luokka 7, 50-59v), Hannu Kormano (luokka 9, +60v) ja Tuire Aho (naisten luokka).

Iltapäivällä oli sitten vuorossa viikonlopun päälähtö, jossa eliitti-luokan kuljettajat asettuivat lähtöviivalla. Viime vuonna kilpailun voittanut Joakim Ljunggren otti startin nimiinsä ja sai peräänsä Suomen Antti Ahtilan. Ei valitettavasti Ahtila, eikä kukaan muukaan kuljettaja pystynyt haastamaan Ljunggrenia kisan aikana ja ruotsalainen ajoi toiseen peräkkäiseen voittoonsa Vesivehmaalla.

Ahtila piti puolestaan pintansa kisan kakkosena koko kolmen tunnin ajan. Niinpä Hämeenlinnan Moottorikerhon kuljettaja ajoi yleiskilpailussa toiseksi ja voitti samalla nuorten eliitti-luokan.

- Hyvä startti oli tänään menestyksen salaisuus. Pääsin ajamaan Ljunggrenin perässä omaa ajoani, eikä pöly haitannut lainkaan. Jaksoin ajaa hyvin ensimmäiset kaksi tuntia, mutta sitten tuli pieni seinä vastaan, Ahtila kertoi.

Lähdön kolmas oli Miro Lehto, neljäs Hugo Svärd ja viides Marko Leponiemi. Leponiemi voitti samalla veteraanien luokan. Naisten eliitti-luokan voitti Marita Nyqvist.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut pohojalaane, 13.05.2018, 10:47
Täytyi oikeen tuloksia kahtella kun ei mainittunna ollu mutta sehän oli asikkalan oma supertähti jäänynnä taas kauas kärestä vaikka melkeistä omalla takapihalla ajettuki. Kannattaiskohan se siirtynnä kisaamaan vaikka keppihevosilla kun ei kulje mopolla.
Kirjoittanut Kettu, 13.05.2018, 11:33
Hienostihan joni lasketti menemään kun olis ollu vetskuissa kolmas ja sehän olis ollu pytyn paikka:)
Kirjoittanut Savuselkä, 14.05.2018, 00:29
Toivottavasti kuitenkin muisti keulitella varikolla ja kiukutella toimitsijoille?
Kirjoittanut Jani Hovi, 14.05.2018, 08:51
Olkoon tämä nyt jonkinlainen "varoituksen sana" muutamille kirjoittajille. Tämä foorumi on pysynyt viime vuodet kohtuullisen siistinä ja asiallisena, mutta syystä tai toisesta parilla ihmisellä tuntuu olevan hyvin usein Kaivolaisen Jonia vastaan jotain. Ja tämä asia tuodaan epäasiallisella tavalla esille, joka ei sovi ainakaan tänne.

Minä jos kuka olen sitä mieltä, että sanoa saa jos on jotain sanottavaa, mutta kun sitä ei ole, on turhaa huudella mitään. Olen siihen varmasti itsekin joskus syyllistynyt, mutta pyritään kaikki välttämään tuota asia. Pidetään tämä foorumi siistinä ja asiallisena, koska emme halua ruveta poistamaan kommentteja tai käyttäjiä täältä. Kaikilla on toki sananvapaus, mutta pidetään homma asiallisella tasolla, jolloin kaikilla on paljon mukavampaa.

Kiitos,
Jani
Kirjoittanut enskapena, 14.05.2018, 15:54
Hyvä Jani! Olenkin odottanut koska puutut aiheeseen. Sivusta seuranneena on ärsyttänyt kun aikuiset miehet viitsivät nuorta kuskia kerta toisensa jälkeen mollata. Voitontahtoa pitää kilpailijalla olla ja joskus sattuu ylilyöntejä kun oikein tahtoo voittaa. Ilman voitontahtoa ei tule menestystä ikinä. Toivotaan paljon menestystä Kaivolaiselle jatkoon!
Kirjoittanut pohojalaane, 14.05.2018, 16:33
Suattaapi nuo meitin kommentit ollunna hieman alaarvoisia.. notta ei tottuus unohtuisi niin alaarvoisia on ollunna kyllä temputkin monesti mutta ehkäpä hänkin joskus alkee pellaamaan reilua peliä.

Ainniin ja antheeksi.
Kirjoittanut Kettu, 14.05.2018, 17:26
Sen verran on enskapenalle vastattava,että ilman muuta voitontahtoa täytyy löytyä,mut voitontahtoon ei kuulu esim.kanssakilpailijan tahalliset vahingoitus yritykset.toivottavasti tälläisiä tapahtumia ei jatkossa tule vaan keskitytään rehelliseen kilvanajoon ja vastustajien kunnioitukseen,niin varmasti ei tarvitse jonista täällä kirjoitella.
Kirjoittanut Jani P, 15.05.2018, 07:20
Mites toi Joakim Ljunggrenin lähtö?

Olikos se ihan sääntöjen puitteissa, vai tuliko siinä vähän "oiottua"?
Kirjoittanut Martsa , 15.05.2018, 07:36
Ja ihan tässä Jonin huoltoporukassa oltuani ni kyllä tolla tasolla oman luokan (eliitti) kolmas on helvetin hyvin ajettu. Jos joku on eri mieltä ni saa tulla ens vuonna kokeilemaan kyseistä kisaa! Täällä tai missään muuallaka foorumilla turha itkeä
Kirjoittanut Jakke, 15.05.2018, 08:32
Jos yleiskisan 7. on jonkun tavoitteisiin nähden hyvä, niin hyvä sitten niin. Miksi sitä tarvitsee tänne jonkun huoltoporukan tulla perustelemaan? Ja miten jonkun kisan kokeilemiset liittyy toisten tavoitteisiin tai ajatukseen siitä, mikä sijoitus kullekin on hyvä?

Tällaiset takaisin uhoomiset vain ruokkivat huutelua. Ehkä sitä saa mitä tilaa.
Kirjoittanut Martsa , 15.05.2018, 09:23
Ei tämä mitään takaisin uhoomista ollut. Päin vastoin. Kannustan jokaista tulemaan itse kokeilemaan kisaa ja sitten todeta mikä sijoitus on hyvä. Nyt minä olin tyytyväinen kolmanteen sijaan. Toivon että kyseinen paskanjauhanta loppuu, kiitos :)
Kirjoittanut pohojalaane, 15.05.2018, 19:38
Uhhuh! Tiällähän on keskustelut käynynnä kuumana... Juuh mitä tuohon ljunggrenin lähtöön tulloo niin sehän oli varastus.. Oikoijat onpi erikseen. Ja martsa, se onpi päinvastoin eikä päin vastoin ;). Ja paskanjauhantaa emmie harrasta.. Ihmetellynnä vaan kisojen tapahtumia.
Kirjoittanut Juha, 16.05.2018, 06:25
Olihan tuo selkeä varaslähtö. CC:n säännöissä varaslähdöstä rangaistuksena on kilpailusta pois sulkeminen. VGN:ssä noudatetaan CC:n sääntöjä + lisämääräystä jossa lukee että protestiaika oli 30 minuuttia tulosten julkistamisesta. CC:n säännöistä en löytänyt mitään protesti kohtaa joten kai perus CC-kilpailun järjestäjän täytyy rangaistukset langettaa ihan omatoimisesti eikä protesti mahdollisuutta kilpailijalla ole?
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01